Vučić u Ohridu razgovarao sa predstavnicima EU: Održan sastanak sa Boreljom i Lajčakom (FOTO)

Sastanak je održan u sklopu posete Ohridu, gde se održava nova runda dijaloga na najvišem političkom nivou.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa visokim predstavnikom EU za spolјne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednikom Evropske komisije Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Sastanak je održan u sklopu posete Ohridu, gde se predsednik Srbije osim sa evropskim zvaničnicima sastaje i sa predsednikom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, a razgovarao je i sa premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kočevskim.

 

Govoreći o očekivanjima uoči sastanka na Ohridu, predsednik Srbije je prethodnih dana rekao da “neće biti nikakav sudbonosni dan” jer iako se neki nadaju, neće potpisati ništa, naročito ne tajno, kao i da će sve biti transparentno kao i do sada.

U Severnoj Makedoniji je i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan, i to kao posmatrač. On je rekao da je sastanak Vučića i Kurtija istorijska prilika.

– Ovo je zaista prilika da se odmakne daleko od događaja iz 90-ih i daleko od događaja iz 1999. i krene u 21. vek – rekao je Eskobar u intervjuu za “Radio Slobodna Evropa”, dodavši da je najveće očekivanje ima od finalizacija implementacije aneksa sporazuma o normalizaciji.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: