Vučić: U naredne tri godine u 28 gradova biće urađeno više od 100 fasada u svakom gradu

SRBIJA – Predsednik Aleksandar Vučić najavio da će u okviru priprema Srbije za specijalizovanu međunarodnu izložbu Ekspo 2027, čiji će Beograd biti domaćin, u naredne tri godine biti urađeno više od 100 novih fasada u 28 gradova širom Srbije.

Vučić je istakao da tu ne računa Beograd, u kojem će najviše toga biti izgrađeno. Predsednik je kazao da će u najvećih 14 gradova, posle Beograda, biti izgrađeno, nešto više od 120 fasada po gradu, a u ostalim manjim gradovima 70 do 80 novih fasada.

Sve to će biti urađeno za manje od tri godine, istakao je Vučić i dodao da fasade neće biti samo okrečene već će potpuno biti izmenjen izgled tih gradova.

„To su ogromne promene za zemlju i biće nam potrebna pomoć mnogo ljudi, od arhitekata do inženjera, jer sve mora da bude gotovo do 1. decemra 2026. godine“, rekao je Vučić.

Istakao je da ćemo posle uručivati ključeve od paviljona učesnicima izložbe Ekspo i da zato mora da bude sve spremno pre kraja 2026. godine.

„Imamo svi pomalo strah od toga, jer želimo da na najbolji način predstavimo Srbiju“, naglasio je Vučić i dodao će biti promenjen izgled naše zemlje. Ovo će značiti ogroman kvantni skok za ekonomiju naše zemlje i to će mnogo doprineti ekonomskom ratu, naveo je Vučić.

On je kazao da će sledeće godine početak proizvodnje novog modela Stelantisa u Kragujevcu isto mnogo doprineti rastu ,ali da će pripreme za Ekspo u još većoj meri promeniti lice naše zemlje i ubrzati rast privrede, kao i plata i penzija.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.