„Na dobrom smo putu uprkos problemima“ – Vučić: Od danas sve merimo do 2027. godine

SRBIJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je plan razvoja Srbije potpuno izmenjen i da se od sada sve meri do 2027. godine.

On je na konferenciji za novinare rekao da su to ambiciozni planovi koje će predstaviti i u koje „gotovo sutra“ mora da se krene.

„Trebaće nam ljudi da nam pomognu, biće nam potrebno mnogo dobrovoljaca i cela Srbija da radi. Jedan od povoda za to je Expo 2027 koji će celu zemlju da promeni, ne samo Beograd, koji nećete prepoznati za četiri godine. To ćemo da iskoristimo za dalji razvoj Srbije. Neverovatno je da do sada nismo zaustavili nijedan projekat“, rekao je Vučić.

On je kazao i da su program Srbija 2020-2025 mnogi nazivali bajkom i šarenom lažom i da nisu verovali da prosečna plata može da bude više od 1.000 evra, a prosečna penzija 450.

„Na dobrom smo putu i uprkos problemima i inflacija će biti 12,5 odsto, to je procena koja će biti objavljena 11. avgusta.

Osim plata i penzija koje će većom brzinom da rastu, predvideli smo i mnogo projekata o izgradnji škola bolnica, puteva. Srbija je zemlja koja najviše gradi i planira“, rekao je on.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.