logo transparend vojvodina uzivo

Vučić: Što nemačka industrija pre krene napred, biće bolje za Srbiju

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Nemačka toliko snažna i jaka zemlja da je smešno govoriti da je ekonomski bolesnik, i naglasio da je za Srbiju dobro da Nemačka bude što uspešnija i da što pre krene napred jer imamo mnogo kompanija vezanih za nemačku industriju.

Vučić je to rekao na pitanje novinara da prokomentariše to što ugledni ekonomski mediji pišu o ogromnim gubicima najvećih evropskih kompanija zbog zatvaranja u Rusiji i istovremeno konstatuju da Nemačka ima sve veće problem, da izmešta proizvodnju, pitajući se da li je Nemačka ekonomski bolesnik Evrope, kao i gde je tu Srbija i kakvi su naši ekonomski izgledi.

„Nemačka drugi mesec za redom ima pad industrijske prozivodnje, ali je toliko jaka i snažna i ispred svih ostalih u Evropi da je smešno govoriti da je ekonomski bolesnik. Toliko je jača od svih nas i 2030. će od svih evropskih zemalja jedina ostati u 10 najrazvijenijih zemalja sveta“, naveo je predsednik i dodao da će do tada i Velika Britanija i Italija i Francuska biti ispod 10 mesta.

Nemci, uz sve probleme koje imaju i dalje imaju najsnažniju industriju, kazao je on i dodao da su upravo zbog toga pogođeni visokom cenom energenata, čak i željom nekih da se sprovodi deindustrijalizacija.

„Za Nemce ne brinem, za nas je dobro da Nemačka bude što uspešnija. Imamo mnogo kompanija vezanih za njihovu industriju. Što brže krenu napred biće bolje za nas“, rekao je Vučić i dodao da postoje i oni koji bi se radovali eventualnom padu industrijske proizvodnje i nastavku recesije u Nemačkoj, ali to je pogrešno i sumanuto.

Vučić je to rekao u delu pitanja za novinare koji je usledio nakon zajedničke konferencije sa predsedicom vlade Anom Brnabić na kojoj su govorili i o projektima vezanim za Expo i razvoj Srbije i Beograda do 2027, a koji će koštati 12 milijardi evra.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.