Vučić: Srbija kao i uvek posvećena jačanju dijaloga i saradnje sa Crnom Gorom

PODGORICA – Srbija je, kao i uvek do sada, posvećena jačanju političkog dijaloga i sveobuhvatne saradnje sa Crnom Gorom na dobrobit svih naših građana i celog regiona, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas prisustvovao inauguraciji novoizabranog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića.

 

„Želeli smo kao Republika Srbija da ukažemo poštovanje narodu i građanima Crne Gore i prisutvovao sam polaganju zakletve i inauguralnom govoru. Želim Crnoj Gori sve najbolje u budućnosti, narodu i građanima takođe. U Srbiji će uvek imati iskrenog prijatelja i partnera i to je sve“, rekao je predsednik Vučić.

Ono što sam razumeo iz govora Milatovića sačuvaću za politiku Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučcić izjavio je danas da će ono što je razumeo iz inaguralnog govora predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, koji između ostalog nije pomenuo Otvoreni Balkan, ali je naveo da je otvoren za druge incijative, sačuvati za sebe i politku Srbije prema Podgorici u narednom periodu.

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara u Podgorici kako je razumeo Milatovićev govor u kojem nije pomenuo Berlinski proces, dodao da ga je pomenuo.

„Rečima nije pomenuo Otvoreni Balkan, ali je rekao da je otvoren za druge inicijative. Nešto sam ja pažljivije slušao, a ono što sam razumeo sačuvaću za sebe i politku Srbije u narednom periodu“, rekao je predsednik i naglasio da uvek postoji prostor za saradnju.

Kaže da je jasno je da Crna Gora ostaje strateški opredeljena svojoj politici članstva u NATO.

„Mi svoj vojni položaj doživljavamo drugačije. Želimo ljubomorno da čuvamo našu vojnu neutralnost, da sami brinemo o svom nebu i zemlji. Takođe, nešto su nam drugačije nijansirane poruke oko događaja u svetu, ali to ne menja i ne sme da promeni naš generalno izrazito prijateljski stav prema Crnoj Gori“, rekao je on.

Poštujemo njihov izbor, to je izbor građana Crne Gore, za to su glasali, dodao je Vučić.

Na pitanje da li će Milatović doći u Beograd kaže da će doći i da pretpostavlja da će prvo ići u Brisel.

„Uvek je dobrodošao u Beograd“, rekao je Vučić i dodao da je o toj poseti razgovrano ranije – posle izbora.

„Predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću poželeo sam da sa mnogo truda i energije, za koju znam da će mu biti potrebna, obavlja ovu časnu i odgovornu dužnost, uveren da ćemo zajedno raditi na jačanju partnerstva i dobrih odnosa Srbije i Crne Gore“, naveo je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.