logo transparend vojvodina uzivo

,

Otvoren 90. Međunarodni poljoprivredni sajam – najveća sajamska manifestacija (FOTO)

NOVI SAD – Svečano je otvoren 90. Međunarodni poljoprivredni sajam, najveća sajamska manifestacija u državi i tim povodom svim prisutnim zvanicama su se obratili generalni direktor sajma Slobodan Cvetković i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.
Foto: Gradske info

Nakon njihovog obraćanja, prisutnima su uputili pozdravnu reč i ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković kao i italijanski ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida.

Foto: Gradske info

Zvanično sa današnjim početkom u 11 časova, sajam će trajati od 20. do 26. maja i u tom periodu priliku da se predstave imaće 1100 izlagača iz 26 zemalja širom sveta.

Kao i svake godine, ovogodišnja zemlja partner je Italija, a kako iz sajma govore ovo je njen treći nastup na Poljoprivrednom sajmu.

Osim privrede, Italija će posetiocima predstaviti svoje kulturno-istorijske vrednosti koje promoviše u „nedelji italijanske kulture u Novom Sadu“, a kroz degustaciju i specijalitete ponuditi svoju prepoznatljivu gastronomiju i vrsna vina.

Znak „Najbolje iz Vojvodine“ Novosadski sajam je poneo za Poljoprivredni sajam u kategoriji manifestacija i kao najbolji prirediće ono najbolje, predstaviće nosioce tog sertifikata.

Ukoliko želite da saznate kako stići do sertifikata „Najbolje iz Vojvodine“, možete posetiti radionicu koja govori o Internacionalnom turističkom sertifikatu „EUCAAP“ u hali „Master”, štand Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.
Foto: Gradske info

U okviru pratećeg programa Poljoprivrednog sajma posetioci će imati priliku da 21, 22. i 23. maja prisustvuju javnom ocenjivanju goveda, konja i ovaca.

Osim Nacionalne izložbe stoke, najveće izložba tog tipa na Balkanu, održaće se i izložba organskih proizvoda i proizvoda sa oznakom geografskog porekla i oznakom „Srpski kvalitet“, kao i kraft piva.

Neizostavan deo Poljoprivrednog sajma podrazumeva i izložbu poljoprivredne mehanizacije, samim tim i poklon-igru za posetioce koji sa svojim kupljenim kartama mogu da učestvuju u izvlačenju čak pet vrednih nagrada.

Pored izložbe mehanizacije, mašina i opreme, među njima, najskuplji traktor na sajmu je traktor Case IH Steiger 500, po ceni od 462.000 evra+PDV.
Foto: Gradske info

Osim sadržaja za odrasle, na ovogodišnjem sajmu održaće se radionica inspirisana izložbom „Pšenica – Od njive do trpeze“, gde će deca imati priliku da se oprobaju u postupku dobijanja brašna na najstarijem mlinu.

Pored Italije najavljeno je učešće drugih izlagača iz raznih zemalja: Španija, Holandija, Francuska, Nemačka, Austrija, Poljska, Belgija, Danska, Češka, Mađarska, Grčka, Rumunija, Severna Makedonija, Turska, Rusija, Belorusija, Kina, Angola, Indonezija, BiH, Slovenija, Crna Gora i Hrvatska.

Za ovogodišnji sajam najavljene su različite aktivnosti, među njima je i takmičenje u preponskom jahanju koje će se održati 21. maja, a kao i prethodnih godina obeležiće se Dan stočara i Dan voćara.

Najavljena je i humanitarna akcija ‘Human i Sladak’, akcija NURDOR-a i kompanije Stamevski u kojoj se prikuplja novac za izgradnju šeste roditeljske kuće.
Foto: Gradske info

Pojedinačne karate kao i ulaznice su po nešto izmenjenoj ceni i koštaju 700 dinara, a u kolektivnim posetama 500 dinara po osobi.

Za penzionere, kolektivne posete, đaka i studenata godina ulaznica je 350 dinara.

Porodični dan je u sredu 24. maja kada cela porodica sa decom do 14 godina može da poseti sajam uz jednu ulaznicu od 700 dinara.

Pogledajte foto galeriju sa otvaranja:

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.