Vučić se obraća nakon sastanka u Ohridu: Prošli kroz teške dane, bili smo izloženi lavini neisitina

Vučić je sinoć, nakon razgovora koji je trajao duže od 12 sati, rekao da ništa nije potpisano, ali da je napravljen plan.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se nakon sinoćnjeg sastanka u Ohridu u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić je sinoć, neposredno nakon razgovora kojem su posredovali izaslanici EU Žozep Borelj i Miroslav Lajčak, a koji je trajao duže od 12 sati, rekao da ništa nije potpisano, ali da je napravljen plan.

Žozep Borelj je istakao da su juče dogovoreni praktični koraci, šta treba da se uradi, do kada, od strane koga i kako.

-Dvanaest sati smo pričali, i drago mi je da kažem da imamo dogovor, imamo sporazum o tome kako će se sve uraditi, istakao je sinoć Borelj.

-Juče smo imali rundu dijaloga, koju su evropski i svetski moćnici napravili veoma važnom. Razgovori nikada nisu laki i jednostavni, jer je reč o stranama koje su nažalost i dalje suprostavljene i koje imaju najčešće suprostavljene interese. Pročitaću ceo aneks, ukazati na pravnu prirodu, govoriti oko svega što se događa i pokušati da objasnim gde se danas nalazimo i šta je to što činimo, rekao je predsednik na početku obraćanja dodajući da smo prošli kroz teške dane i da smo bili izloženi lavini neisitina, jer mnogi kod nas se nadaju najgorem rešenju po zemlju, jer što gore po zemlju, to bolje po njih.

Pošto je pročitao aneks, Vučić je izjavio oko čega su se saglasili, oko čega nisu, kakva je uloga predsednika Republike, šta je pravno obavezujuće a šta nije i kako disciplinovano moramo da se ponašamo u budućnosti.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: