Kurti besan posle sastanka u Ohridu: Vučić neće ništa da potpiše

Premijer privremenih prištinskih institucija požalio se na konferenciji za novinare nakon maratonskih razgovora u Ohridu da predsednik Srbije neće ništa da potpiše.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti požalio se na konferenciji za novinare nakon maratonskih razgovora u Ohridu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće ništa da potpiše.

– Došli smo u Ohrid da potpišemo osnovni sporazum sa aneksom implementacije. Postigli smo javnu saglasnost o aneksu koji će voditi implementaciju osnovnog sporazuma. Druga strana, kao i na poslednjem sastanku u Briselu 27. februara, beži od potpisivanja. Sada sa aneksom. Na EU je da pronađe mehanizam da status ovog sporazuma bude pravno obavezujući – rekao je Kurti.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u Ohridu izvojevao veliku pobedu za Srbiju, što je svojom izjavom potvrdio i Žozep Borelj, visoki predstavnik Evropske unije, koji je objasnio da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pristao da formira Zajednicu srpskih opština.

Borelj je posle sastanka u Ohridu rekao da je tzv. Kosovo prihvatilo da odmah krene u proces uspostavljanja garancija i odgovarajućeg nivoa samouprave za Srbe na Kosovu.

 

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: