logo transparend vojvodina uzivo

Vučić: Rezolucijom ne žele pijetet žrtvama, već kaznu za ceo srpski narod

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će naredni period biti težak za Srbiju, kao i da odlaganja sednice Generalne skupštine UN o rezoluciji o Srebrenici više neće biti, jer se, kako je rekao, stvara velika nervoza oko tog pitanja.

Vučić je za RTS sinoć rekao da Srbija posle rezolucije o Srebrenici ne govori „ne“ zapadu već nepravdi.“Mi govorimo ne neprincipijelnosti i nepravdi. Mi se borimo za svoju zemlju. Kažemo imamo svoju Srbiju. Svi su nam ti vaši putevi lepi. I evropski i svi drugi. Ali nas interesuju putevi u Srbiji“, rekao je Vučić.

Naveo je da je skoro siguran da će Kina biti protiv kada se u UN bude glasalo o rezoluciji o Srebrenici i naglasio da će to biti od ogromnog značaja za Srbiju.

Naglasio je da je u Beogradu lično razgovarao sa predsednikom Si Đinpingom o tome.

„Razgovarali smo ne na plenarnom ili na onom sastanku u užem formatu, već samo nas dvojica i on mi je ukazao na to, to je ono što smem da kažem, koliko mu je odvratno sve što rade protiv Srbije“, rekao je predsednik i naglasio da je kineskom predsedniku beskrajno zahvalan na tome.

Odgovarajući na pitanje da li je odlaganje glasanja o rezoluciji o Srebrenici za 23. maj dobro za nas i da li je reč o kupovini vremena, Vučić je rekao da misli da su mnogi želeli da on juče bude u Kotoru, gde je održan samit lidera regiona i EU.

Vučić dodaje da je glasanje o rezoluciji o Srebrenici jako važno i možda najvažnije od svega.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.