Vučić otkrio kako je izgledalo tenzičnih 12 sati pregovora: Juče smo 12 puta menjali tekst implementacionog plana!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Šolc-Makronov plan nije pregovaran, već da se juče pregovarao implementacioni plan, da ga je Beograd preksinoć dobio, da se od tada promenilo skoro sve od onoga što smo dobili i da je 12 puta juče menjan tekst.

-Kada se suočimo dole na pregovorima idem gore na konsultacije, vidite jel smemo ovo, možemo li ono, a pritisak dole raste i raste – objasnio je.

Predsednik je dodao da mu je lakše kada razgovori traju 12 ili 13 sati, i da mu je koncentracija odlična, bolja nego kod drugih.

-Važno je da se sada krene, srpski upravljački tim, kako je to predviđeno, moraće na najvišem nivou dijaloga da iznese svoj predlog, kako će to ići, videćemo”, rekao je predsednik Srbije. Dodao je da je Srbija spremna da radi na implementaciji i da ima sporazuma koji nisu laki za nas, da postoje stvari koje niti možemo, niti je realno.

Vučić je rekao da sada znamo da će od onoga što mi budemo radili i po ovom pitanju zavisiti i naš evropski put. Istakao je da smatra da je važno da budemo na evropskom putu.

-Ko god hoće, neka sutra kaže da nije zainteresovan za evropski put, ali ja jesam. Ne zato što imam idolatrijski pristup i mislim da je sve divno tamo, već zato što sam predsednik koji mora da vodi računa o državi i građanima”, istakao je Vučić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: