logo transparend vojvodina uzivo

Vučić najavio veću socijalnu pomoći za ljude na KiM: Tamo gde ima jedna plata, kada se poveća na 20.000, lakše će preživeti

To je socijalna pomoć, za ljude koji ne mogu da rade u školama, vrtićima, bolnicama, objasnio je predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da za 5.607 ljudi, Srba i Roma na KiM, koji primaju državnu socijalnu pomoć Srbije, sada se povećava socijalna pomoć sa 11.000 na 20.000.

– Tamo gde ima jedna plata, kada se poveća na 20.000, lakše će preživeti. To je socijalna pomoć, za ljude koji ne mogu da rade u školama, vrtićima, bolnicama. Ja mislim da je ovo važna i velika podrška za njih. Već za dva meseca primiće prvu uvećanu socijalnu pomoć – rekao je.

Vučić je danas govorio o važnosti formiranja SZO za Srbe na KiM.

– Svi koji žive južno od Ibra žive kao u getu. Nemaju ni institucionalni okvir, i bez obzira što gradimo veliku bolnicu u Gračanici, svi samo hoće da se dočepaju severne Mitrovice. Zato što je naslonjena na centralnu Srbiju, i tu im je lakše. Potrebno nam je svugde gde Srbi žive, ali naravno mnogo više na jugu pokrajine. Srbi će dobiti insitucionalni okvir za svoje delovanje, organ koji ima svog predsednika, skupštinu, savet i kojiće komunicirati za centralnom vlašću. Ovo je za nas važno – istakao je Vučić.

On je objasnio i zašto nije juče u Ohridu potpisao Aneks dogovora postignutog u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.