Vučić: Moramo da čuvamo svoj narod i mir, ali i da uvek snažimo vojsku

SRBIJA – Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da Srbija mora da pokuša da čuva svoj narod i mir, ali da uvek mora da snaži svoju vojsku. Ako Srbija želi da sačuva vojnu neutralnost, mora da brine o stepenu sopstvene snage, istakao je predsednik.

Aleksandar Vučić je izjavio za TV Pink da Srbija mora da pokuša da sačuva svoj narod, ali da uvek mora da snaži svoju vojsku.

“Moramo da pokušamo da čuvamo svoj narod i svoju zemlju, da pokušamo da sačuvamo mir, da prihvatamo kompromise i da popuštamo kada je moguće da bismo sačuvali mir, ali uvek moramo da snažimo vojsku”, poručio je Vučić.

Istakao je da je Vojska Srbije mnogo snažnija nego što je bila.

“Moramo sebe da čuvamo zato što smo jedina zemlja koja ne pripada NATO-u u okruženju. Ako želimo da sačuvamo svoju vojnu neutralnost, moramo da brinemo o stepenu sopstvene snage”, istakao je Vučić.

U Srbiji se, istakao je predsednik, gradi uprkos teškim okolnostima, navodeći rat u Ukrajini, napade na Srbe na KiM, zabranu trgovine, tešku situaciju za naš narod u BiH i njihove predstavnike.

“Poseta Kurtija Tetovu je skandal nad skandalima”
Vučić je rekao da Aljbin Kurti pokušava da podiže nemire i uzbunjuje duhove ne samo u Severnoj Makedoniji, već i na jugu centralne Srbije, uz, ne samo neprimereno ćutanje, već i prećutnu podršku dela međunarodne zajednice.

“Poseta Kurtija Tetovu je skandal nad skandalima. Tamo je promovisana ideja velike Albanije, tamo su simboli velike Albanije pokazivani, on je predstavljen kao premijer svih Albanaca”, ukazao je predsednik.

Oni sa Zapada koji podržavaju politiku Kurtija, objašnjava, zato pokušavaju da okrive Srbiju, zato imate Mihaila Rota, Ališu Kerns…

“U svim takvim uslovima, vi želite da gradite i da kažete ljudima – hajde da to učinimo zajedno”, istakao je Vučić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: