Vučić: Besmislene kritike zbog projekata, 200 miliona evra za nove škole

SRBIJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su besmislene i neprimerene izjave njegovih političkih protivnika zbog najavljenih projekata vezanih za organizaciju Ekspa 2027 kao i izgradnju stadiona i istakao da će samo u izgradnju škola biti uloženo 200 miliona evra.

Povodom kritika da se grade stadioni, a ne škole i bolnice, on je za TV Pink rekao da je obnovljeno i urađeno mnogo bolnica, tri kovid bolnice, a da se još gradi mnogo opštih bolnica koje su stale sa gradnjom 80-tih godina.

Naveo je da je urađen novi Klinički centar u Nišu, KBC Srbije u Beogradu, a da se dograđuje KBC Vojvodine, i kreće i u Kragujevcu da se gradi.

„Što se škola tiče mi smo mnogo škola izgradili i obnovili, imamo 200 miliona evra za nove škole koje će se graditi širom Srbije i koje će se obnavljati. A uradili smo mnogo škola od Zemunske gimnazije do Bele Palanke, u Sjenici ćemo 1. septembra otvoriti novu školu u koju smo ulozili 13 miliona evra sa zatvorenim bazenom“, rekao je Vučić.

Onima koji ga kritikuju, Vučić je poručio da su ostali u prošlosti i da razumeju samo jednu priču, a to je da je u Srbiji plata 250 evra i da se stalno kuka, bez obzira što je to, kaže, neistinito.

Kako je rekao, sada prosvetari traže povećanje plata, a od 1. septemba dobiće povećanje od pet odsto i od januara još najmanje 10 odsto, a inflacija, kaže, neće preći 11 odsto.

„Mi to radimo za ljude koji razumeju i koji ne traže povod za štrajk po svaku cenu, kao i za medicinske sestre kojima smo prvima povećali plate, jer nam odlazi više njih nego lekara. Time želimo da ih zaustavimo, da ostanu oni koji su ovde i da se vrate oni koji su u inostranstvu“, poručio je Vučić.

Objasnio je i da se grade stadioni zato što ih nemamo, i da je ponosan kako izgledaju u Leskovcu, Zaječaru, Loznici…a da će nekoj svetskoj agenciji biti povereno da osmisle kako na najbolji način da upravljaju događajima.

On je rekao i da ne misli da je važno za ljude kako politički protivnici nešto kometarišu.

„Očekivao sam da će dobar deo njih reći da žele da učestvuju u novim projektima u Srbiji, ne samo u Beogradu, oko samog nacionalnog stadiona i Ekspo, hiljade ljudi imaju ideje koji projekti da se realizuju u njihovim mestima“, rekao je Vučić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.