logo transparend vojvodina uzivo

Vučić: Srbi sve teže žive, a sankcija protiv Kurtija nema

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori večeras u emisiji Ćirilica i o Kosovu i Metohiji.

Predsednik je istakao da je situacija na KiM teška, i da Srbe hapse svakog dana.

– I za to postoji nečija dozvola, ali neću da nagađam o tome. Sa druge strane, vi imate posla sa jednim iracionalnim čovekom, koji ne želi mir, i kome je životni san da protera Srbe i ujedini Kosovo i Albaniju. I da postane novi Enver Hodža. To ugrožava mir i stabilnost, Srbi sve teže žive. I nadam se da ćemo u naredna dva ili tri meseca barem sačuvati nešto na ovom nivou, da se situacija barem neće pogoršavati – kaže on.

Vučić ističe da sankcija protiv Kurtija nema, dok ima sankcija protiv Milana Radojičića i Aleksandra Vulina.

– Jel su Kurtiju uveli sankcije, ili su samo u pitanju sugestije. Progonjeni su Srbi, ranjeni su Srbi, sankcionisani su samo Srbi. U BiH su krivi samo Srbi. Pa jel vi mislite da je to moguće. U Beogradu im je kriv neko zato što oni smatraju da je rusofil. I neko ko je jednom reklamirao neki paradajz na Jovanjici, sada navodno ima veze sa drogom. Slušam gluposti ovih koji ne znaju šta će sa sobom. Neko će da istražuje po arhivama, i ne postoji ništa slično. Dobili smo samo nemušte odgovore od Amerikanaca po pitanju sankcija. Objavljeno je preko 20.000 tekstova gde sa Jovanjicom povezuju mog brata i mene, a nemamo veze sa time – kaže predsednik.

Borci za nezavisno Kosovo vide neprijatelja u meni, a ne u opoziciji

Vučić ističe da svi oni koji su najveći borci za nezavisno Kosovo vide neprijatelja u njemu, a ne u predstavnicima opozicije.

– Pa kako to? Možda zato što je neko odlučniji, malo pametniji, i odgovorniji. A ovo hoćemo li sedeti na dve stolice… Postoje ljudi koji ništa ne razumeju. Ja sam odgovorio i Hojt Jiu, po tom pitanju, da mi imamo svoju srpsku stolicu, i da imamo svoju glavu. Ako dođe do uvođenja sankcija, ja ću izaći pred ljude i reći da moramo to uraditi da bi sačuvali zemlju – dodaje on.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.