logo transparend vojvodina uzivo

Vučević i predsednik Egipta o jačanju bilateralne saradnje, stavu Kaira o KiM

BEOGRAD – Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević sastao se danas u Kairu sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom el Sisijem, s kojim je razgovarao o jačanju saradnje između dve zemlje i preneo zahvalnost Srbije zbog doslednosti i nepromenjenog stava Egipta po pitanju Kosova i Metohije.
Politički odnosi dve zemlje, naglasio je Vučević, tradicionalno su dobri, prijateljski i partnerski, i vezuju ih istorijske veze duge više od 115 godina, zbog čega je namera Srbije da se oni očuvaju i konstantno unapređuju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Vučević, koji je u zvaničnoj poseti Egiptu, zahvalio je egipatskom predsedniku na srdačnoj dobrodošlici, kao i na prilici za razgovore, ne samo po pitanju saradnje u oblasti odbrane, već i po pitanju unapređenja sveukupnih odnosa dve tradicionalno prijateljske zemlje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Vučević je tom prilikom preneo predsedniku el Sisiju pozdrave predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, i istakao da su izrazito prijateljski odnosi predsednika Vučića i el Sisija doprineli jačanju i razvoju sveukupne saradnje između dve zemlje, a posebno u domenu odbrane.
Politički odnosi dve zemlje, naglasio je ministar su tradicionalno dobri, prijateljski i partnerski, i vezuju ih istorijske veze duge više od 115 godina, zbog čega je namera Srbije da se oni očuvaju i konstantno unapređuju.
Takođe je preneo zahvalnost na doslednosti i nepromenjenom stavu kada je reč o poziciji Egipta po pitanju Kosova i Metohije.
El Sisi, tokom današnjeg susreta, osvrnuo se na prošlogodišnju posetu Beogradu, tokom koje mu je domaćin bio predsednik Vučić i izrazio zadovoljstvo, jer je rezultirala unapređenjem odnosa Srbije i Egipta u oblastima od obostranog interesa.
Predsednik Egipta i ministar Vučević razgovarali su i o jačanju saradnje između dve zemlje, a naglašeno je da je to saradnja na prijateljskim odnosima koji datiraju više od jednog veka.
Predsednik el Sisi je takođe, posebno ukazao i na značaj vojnotehničke saradnje kao oblast u kojoj Srbija i Egipat mogu da sarađuju na obostrano zadovoljstvo.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.