logo transparend vojvodina uzivo

Sastanak ministra Vučevića sa predsednikom Egipta el Sisijem 

EGIPAT – Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas u Kairu sa predsednikom Arapske Republike Egipat Abdelom Fatahom el Sisijem, u okviru zvanične posete toj zemlji. 

Na početku susreta, ministar Vučević zahvalio je na srdačnoj dobrodošlici, kao i na prilici za razgovore, ne samo po pitanju saradnje u oblasti odbrane, već i po pitanju unapređenja sveukupnih odnosa dve tradicionalno prijateljske zemlje.
Ministar Vučević, tom prilikom, preneo je predsedniku el Sisiju pozdrave predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića. On je istakao da su izrazito prijateljski odnosi predsednika Vučića i el Sisija doprineli jačanju i razvoju sveukupne saradnje između dve zemlje, a posebno u domenu odbrane.
Politički odnosi dve zemlje, naglasio je ministar Vučević, tradicionalno su dobri, prijateljski i partnerski, vezuju ih istorijske veze duge više od 115 godina, zbog čega je namera Republike Srbije da se oni očuvaju i konstantno unapređuju.
Ministar Vučević je, takođe, preneo zahvalnost na doslednosti i nepromenjenom stavu kada je reč o poziciji Egipta po pitanju Kosova i Metohije.
Predsednik el Sisi, tokom današnjeg susreta, osvrnuo se na prošlogodišnju posetu Beogradu, tokom koje mu je domaćin bio predsednik Vučić i izrazio zadovoljstvo jer je rezultirala unapređenjem odnosa Srbije i Egipta u oblastima od obostranog interesa.
Predsednik Egipta i ministar Vučević razgovarali su i o jačanju saradnje između naše dve zemlje, a naglašeno je da je to saradnja na prijateljskim odnosima koji datiraju više od jednog veka. Predsednik el Sisi, takođe, posebno je ukazao i na značaj vojnotehničke saradnje kao oblast u kojoj naše dve zemlje mogu da sarađuju na obostrano zadovoljstvo.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.