Vredni putari, i na visokim temperaturama, intenzivno rade na rekostrukciji Mosta slobode i tunela (VIDEO)

NOVI SAD – Bez obzira na visoke temperature ovog leta, započeti radovi na putnoj infrastrukturi obavljaju se u predvidjenim rokovima. Počev od nedelje pa do četvrtka, 20. jula, radiće se na popravci kolovozne konstrukcije navoza na Mostu slobode, kao i tunelske cevi. Putari kažu da im toplota ne smeta puno i da su navikli da rade u svim vremenskim uslovima.

Naša ekipa je snimila aktuelne radove:

Radovi se izvode na levoj kolovoznoj traci (ulaz u grad), a saobraćaj se odvija dvosmerno u suprotnoj traci.

Foto: Vojvodina uživo

– Koristimo period godišnjih odmora i vredno radimo na razvoju i uređenju našeg Novog Sada, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, prilikom početka radova na rekostrukciji Mosta slobode i tunela.

Podsetimo,  pre par dana, završeni su radovi u okviru treće faze redovnog održavanja Mosta slobode, koji za cilj imaju da se most, koji je u konstruktivnom smislu u dobrom i stabilnom stanju, zadrži na zadovoljavajućem nivou i zaštiti od propadanja.

Foto: Vojvodina uživo

Izvršena je popravka obe silazne rampe sa kameničke strane, zatim popravka obostranih pešačkih staza na delu mosta od silaznih rampi ka tunelu, u dužini od po 123 metra, uz premazivanje protivkliznog i zaštitnog sloja, kao i izrada novih pešačkih staza do tunela u dužini od 21 metar, sa obe strane mosta. U središnjem delu mosta izvršena je popravka dampera (prigušivača oscilacija) na nosećim kablovima, kao i raščišćavanje zelenila, odnosno uklanjanje šiblja, trave i niskog rastinja, između i oko kolovoznih traka na sredini mosta.

Ova vest je deo projekta “Novi Sad na dlanu” koji je sufinasirao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Novog Sada koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.