logo transparend vojvodina uzivo

Vrbas: Otvorena 50. Paleta mladih (FOTO)

VRBAS – U okviru ovogodišnjeg Festivala poezije mladih u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa u sredu je otvorena jubilarna, 50. Paleta mladih, izložba slika umetnika koji se namenski javljaju za učešće u ovom tradicionalnom pratećem programu najpoznatije vrbaske kulturne manifestacije.

Ovogodišnja pobednica, među 12 pozvanih umetnika, prema oceni selektorke Slavice Žarković, istoričarke umetnosti iz Zrenjanina, je Anastasija Miletaškić, studentkinja četvrte godine osnovnih studija slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Foto: Opština Vrbas

Paleti mladih, o izložbama iz prethodnih decenija i umetničkom nasleđu koje se stvorilo kroz pola veka dugo trajanje, govorili i dr Goran Despotovski, mr Goran Knežević, dr Danilo Vuksanović i Sava Stepanov, likovni kritičar.

Foto: Opština Vrbas

Prisutne je u ime Kulturnog centra Vrbasa pozdravila Milijana Radovanović, umetnička direktorka Palete mladih. U muzičkom delu programa učestvovao je sastav „Trio Academos“ sa Akademije umetnosti u Novom Sadu. Izložba 50. Palete mladih dostupna je do 07. juna.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.