Vrbas: Obeležen Međunarodni dan mladih

dan mladih - vrbas
VRBAS – U Vrbasu je obeležen Međunarodni dan mladih, koji se ove godine obeležava pod sloganom „Zelene veštine za mlade: ka održivom svetu“.

U okviru obeležavanja održan je niz edukativnih radionica, a na Trgu Nikole Pašića realizovan je kulturno-zabavni program u okviru kog su nastupili bendovi iz Vrbasa 3M i Mistik bubnjari, Đorđe David sa svojim bendom Death saw i Ivanom Peters, a gost im je bio Aleksandar Josifovski.

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević istakao je da je opština Vrbas posvećena unapređenju položaja mladih i unapređenju životne sredine.

„Opština Vrbas izdvaja značajna sredstva za podršku mladima. Pored đačkih i studentskih stipendija, za najbolje đake i studente obezbeđujemo vredne nagrade. Takođe, subvencionišemo nabavku udžbenika i džačke užine, rekonstruišemo škole i domove kulture, a podržavamo i lokalnu muzičku scenu, organizacije mladih i organizacije koje se bave zaštitom životne sredine. Pored toga, sistemski investiramo u izgradnju kanalizacije i kanalizacionih kolektora, izgradili smo Centralno postrojenje za preradu otpadnih voda. U energetsko unapređenje škola, vrtića i privatnih kuća i stanova, zajedno sa Vladom Srbije u poslednje dve godine investirali smo više od 200 miliona dinara. Pred nama je još mnogo posla, još mnogo projekata koje ćemo realizovati. Izgradićemo pozorišnu dvoranu u Vrbasu, nastavićemo s rekontrukcijom i modrenizacijom škola i domova kulture. Budućnost Vrbasa su njegovi mladi“, rekao je Rojević.

Rojević je podsetio da će po završetku brze pruge od Beograda do Budimpešte, čija gradnja je u toku, i izgradnje brze saobraćajnice Bački Breg – Nakovo, Vrbas postati značajno saobraćajno čvorište što će doprineti boljim investicionim potencijalima i bržem ravoju opštine Vrbas. „Dobra saobraćajna komunikacija će omogućiti mladima iz naše opštine da brže i lakše putuju, druže se, razmenjuju iskustva i razvijaju poslovne i kreativne potencijale“, rekao je Rojević.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.