Ministar Edin Đerlek posetio Vrbas (FOTO)

djerlek-vrbas
VRBAS – Na 55 lokacija u opštini Vrbas biće postavljene table sa QR kodovima koje će omogućiti digitalnu prezentaciju kulturno-istorijskog nasleđa i turističkih potencijala Vrbasa, Zmajeva, Bačkog Dobrog Polja, Savinog Sela, Ravnog Sela i Kucure. Novac za izradu tabli sa QR kodovima obezbedilo je Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj. Ugovor o finasiranju projekta potpisali su danas u opštini Vrbas predsednik opštine Predrag Rojević i ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek.
djerlek-vrbas
Foto: opština Vrbas

„Naša znamenita prošlost postaje deo digitalne budućnosti. Najistaknutije znamenitosti opštine Vrbas preko QR kodova biće na jedan klik dostupne svim građanima naše opštine i turistima. Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj prepoznalo je naše potrebe i podržalo nas sa 600.000 dinara. Postavljanje 55 tabli sa QR kodom doprineće unapređenju promocije našeg kulturno-istorijskog nasleđa i naših turističkih potencijala. Ukoliko želimo da se razvijamo i pratimo savremene turističke trendove moramo investirati u modernizaciju. A QR kodovi imaju i ekološki značaj jer smanjuju potrebu za štampanim promotivnim materijalima“, rekao je Rojević prilikom potpisivanja ugovora.

djerlek-vrbas
Foto: opština Vrbas

On je istakao da opština Vrbas uz podršku Vlade Srbije i Pokrajinske vlade investira značajna sredstva u izgradnju i rekonstrukciju domova kulture i unapređenje putne infrastrukture.

„To je važno i za život građana, ali i za razvoj turizma. Završili smo rekonstrukciju Doma kulture u Kucuri, u šta smo uz pomoć Pokrajinske vlade investirali 11 miliona dinara. Završena je gradnja Doma kulture u Ravnom Selu. Očekuje nas početak radova na izgradnji pozorišta u Vrbasu, a u toku su radovi na rehabilitaciji puta Vrbas – Bačko Dobro Polje. Ovaj važan putni pravac dnevno koristi veliki broj građana opštine Vrbas i njegova rekonstrukcija značano će doprineti unapređenju kvaliteta njihovih života, jer će do posla i do škole moći da dođu udobnije, brže i bezbednije“, rekao je Rojević.

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek, istakao je ovom prilikom da se realizacijom ovog projekta unapređuje vidljivost turističkih potencijala Vrbasa. „Na brz, efikasan i moderan način, jednim klikom na telefonu, svi zainteresovani moći će da se informišu o svim kulturno-istorijskim spomenicima u opštini Vrbas, o prirodnim atrakcijama i drugim mestima, što je posebno važno kada znamo da je turizam veoma važna privredna grana i kada znamo da on ima uticaj na rast zaposlenosti, na rast BDP-a, kao i na ravnomerni regionalni razvoj kome težimo. Želimo da što više ljudi posećuje našu lepu zemlju, prelepi Vrbas i ovu opštinu, zbog čega i ulažemo u razvoj turističkih potencijala“, rekao je nakon potpisivanja ugovora Đerlek.

djerlek-vrbas
Foto: opština Vrbas

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.