logo transparend vojvodina uzivo

Vrbas 56. godina prestonica pesništva, svečani prijem za finaliste Festivala poezije mladih

VRBAS – U čast finalista Festivala poezije mladih, koji se 56. put zaredom održao u Vrbasu, priređen je svečani prijem i koktel u svečanoj sali opštine Vrbas. Finalistima se obratila zamenica predsednika opštine Tijana Aleksić, koja je istakla da je Vrbas 56. godina prestonica pesništva.

– Vrbas je s ponosom već 56. godina domaćin Festivala poezije mladih. I tokom više od pola veka Vrbas se pozicionirao kao prestonica pesništva. Ovde su stasala i postala značajna i uticajna mnoga pesnička imena. Zbog toga je Festival poezije mladih zadržao oreol nezaobilazne odskočne daske na putu književnog uspeha. Dokaz tome je što su ove godine na festivalu učestvovala 72 pesnička rukopisa. To je potvrda da poezija ima svetlu budućnost. Pobednicima čestitam na zasluženim nagradama i želim im plodnu pesničku budućnost, a svim učesnicima želim uspeh u daljem književnom stvaralaštvu – rekla je Tijana Aleksić.

Žiri festivala, kojim je predsedavao Pero Zubac, jedan od osnivača festivala, izabrao je 10 najboljih, od 72 prijavljena rukopisa. Finalisti 56. Festivala poezije mladih su Milica Borovčanin iz Sokoca, Simona Dmitrović iz Beograda, Pavle Zeljić iz Lipničkog Šora, Đorđe Jovanović iz Beograda, Amar Ličina iz Novog Pazara, Miloš Mihailović iz Novog Sada, Mihajlo Tanić iz Beograda, Jelena Šarković iz Novog Sada, Rade Šupić iz Lazarevca i Tanja Maletić iz Beograda.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.