Vodič za brucoše: Studentski dom „Nikola Tesla“ (FOTO)

STUDENTSKI DOM NOVI SAD
NOVI SAD – Uz studentske domove „Živojin Ćulum“ i „Car Lazar“, studentski dom „Nikola Tesla“ je treći dom koji se nalazi na novosadskom naselju Liman.

Izgrađen 2009. godine i ujedno je i najnoviji studentski dom od svih domova koji se nalaze u sastavu Studentskog centra u Novom Sadu.

Među studentima je poznat i pod nazivom studentski C dom.

STUDENTSKI DOM NOVI SAD
Foto: Gradske info

Studentski dom „Nikola Tesla” je dom I kategorije, a svoje prve stanare je primio 2009. godine.

Studentski dom „Nikola Tesla“ je, kao najmlađi, među domovima i najmoderniji i pruža studentima najkomfornije uslove za boravak i učenje. U ovom domu ima mesta za smeštaj 350 studenata u 182 sobe.

Sobe su u većini dvokrevetne, njih 168, a tu je i 14 jednokrevetnih soba. Studentski apartmani, površine od 14m² do 22,7m², veoma su dobro opremljeni.

STUDENTSKI DOM NOVI SAD
Foto: Gradske info

Studentima je u sobama na raspolaganju priključak za internet. U ovom domu studenti mogu da koriste 8 učionica i 4 TV sale, vešeraj, 2 lifta i dvonamensko atomsko sklonište.

Sve učionice i TV sale su klimatizovane.

Ako preferirate mir i tišinu onda je to svakako studentski dom „Nikola Tesla“. Da biste uspeli da obezbedite smeštaj u ovom domu, potrebno je da imate visok prosek ocena.

STUDENTSKI DOM NOVI SAD
Foto: Gradske info

Kao i domovi A i B, nalazi se na Keju  u blizini Kineske četvrti koja svake godine obiluje velikim brojem događaja koje studenti vole da posete. U blizini se nalazi košarkaši teren koji je na raspolaganju stanarima sva tri doma smeštena u ovom delu grada.

Studentski centar u okviru svojih kapaciteta obezbeđuje smeštaj za 3.004 studenta u studentskim domovima.

osam domova u Novom Sadu kapacitet je 2.653 mesta. Za studentski dom u Zrenjaninu je rezervisano 208 mesta, a za studentski dom u Somboru 143 mesta.

Do 10% od raspisanog broja, namenski je opredeljeno za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: