logo transparend vojvodina uzivo

Vodič za brucoše: Studentski dom „Prof. Živojin Ćulum“ (FOTO)

NOVI SAD – U prethodna dva teksta predstavili smo vam studentske domove „Slobodan Bajić“ i „Veljko Vlahović“ koji se nalaze u sklopu kampusa Univerziteta u Novom Sadu.

U ovom tekstu i u naredna dva, predstavićemo vam studentske domove koji se nalaze na novosadskom naselju Limanu IV, među studentima poznate kao domovi A, B i C.

Studentski dom „Prof. Živojin Ćulum” je dom I kategorije. Dom je izgrađen 1987. godine. Nalazi se na naselju Liman IV, na Bulevaru despota Stefana, br. 5a.

Kapacitet doma je 372 mesta. Sobe su dvokrevetne, komforne, sa dosta prostora (14-16m²). Svaki ulaz ima kupatilo i čajnu kuhinju, a većina soba ima i terasu.

Foto: Gradske info

Struktura stanara doma je mešovita. U svakoj sobi postoji priključak za internet. U domu ima više čitaonica i sala za učenje, TV sala i dve muzičke sale sa po jednim pijaninom u svakoj.

U domu postoje dve sale za stoni tenis i sala za aerobik i vežbanje koja je opremljena neophodnim spravama. Studentski dom “Prof. Živojin Ćulum” ima i likovni atelje.

Foto: Gradske info

Studentima stanarima je na raspolaganju i domski vešeraj sa dve mašine za pranje i jednom za sušenje veša.

Razlog zašto studenti vole da žive u ovom domu svakako su komforne dvokrevetne sobe, činjenica da skoro svaka soba ima terasu, blizina Keja i prelepo prirodno okruženje u kom se dom nalazi.

Foto: Gradske info

Ovaj studentski dom među studentima je poznat i kao dom A.

U blizini ovog doma nalazi se i uređena Kineska četvrt koja svake godine obiluje velikim brojem događaja koje studenti vole da posete.

Studenti često vole da kažu da su domovi koji se nalaze u ovom kraju mirniji i pogodniji za učenje za razliku od domova Bajić i Vlahović.

Foto: Gradske info

Studentski centar u okviru svojih kapaciteta obezbeđuje smeštaj za 3.004 studenta u studentskim domovima.

osam domova u Novom Sadu kapacitet je 2.653 mesta. Za studentski dom u Zrenjaninu je rezervisano 208 mesta, a za studentski dom u Somboru 143 mesta.

Do 10% od raspisanog broja, namenski je opredeljeno za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.