Vlada dala saglasnost – još 67 medikamenata na teret osiguranja; Podrška jačanju odnosa Srbije i dijaspore kroz kampove

BEOGRAD – Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Rešenje o davanju saglasnosti na izmenjeni Pravilnik o listi lekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Pravilnikom se, kako je saopšteno nakon sednice vlade, predlaže stavljanje 67 medikamenata na Listu lekova, među kojima je 15 novih.

Predlaže se i proširenje indikacija za lekove koji se već nalaze na Listi lekova, uz zaključenje posebnih ugovora i stavljanje šest dijetetskih proizvoda na tu listu.

I ove godine se organizuje nagradna igra Uzmi račun i pobedi

Vlada Srbije odlučila je da i ove godine organizuje nagradnu igru Uzmi račun i pobedi, saopšteno je danas posle sednice Vlade.

Nagradna igra organizuje se u cilju jačanja poreske kulture, podizanja svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, stimulacije bezgotovinskih plaćanja i motivacije za poštovanje propisa, poboljšanje primene Zakona o fiskalizaciji, navodi se u saopštenju Vlade.

Nagradna igra biće organizovana u dva kruga: Uzmi račun i pobedi prvi krug i Uzmi račun i pobedi drugi krug.

Vlada će podržati aktivnosti u jačanju odnosa Srbije i dijaspore kroz kampove

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak o usvajanju teksta programa finansijske podrške, mera i aktivnosti u oblasti očuvanja i jačanja odnosa Srbije i dijaspore kroz organizaciju kampova za mlade iz dijaspore i regiona u ovoj godini.

„Jedan od osnovnih ciljeva Vlade Republike Srbije jeste sistemska podrška dijaspori, očuvanje nacionalnog identiteta, jezika, kulture i drugih nacionalnih vrednosti“, saopšteno je iz Vlade.

U Zaključku je istaknuto da je važno povezivanje mladih u regionu i dijaspori sa maticom, pa je ovakav vid programa od posebnog značaja za državu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.