Više od 600 najmlađih Kikinđana učestvovalo na centralnoj priredbi tradicionalnog ,,Pozdrava proleću“

KIKINDA – Centralna priredba u okviru dvodnevne, tradicionalne manifestacije ,,Pozdrav proleću“ održana je u Narodnom pozorištu.

Manifestaciju, koja je posvećena pre svega najmlađima, Kulturni centar Kikinda organizuje još od 1999. godine. Publika je mogla da pogleda 30 tačaka koje su pripremili mališani iz Predškolse ustanove ,,Dragoljub Udicki“, Baletske školice Kulturnog centra i novosadskog izdvojenog odeljenja u ovom gradu, kao i učenici osnovnih škola. Svečanosti u Narodnom pozorištu prisustvovala je Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika Kikinde, uz Valentinu Mickovski, članicu Gradskog veća.

Foto: Vojvodina uživo

,,Ova manifestacija nosi poruku da su deca najlepši ukras sveta i najveća radost, koja nas motiviše. Proleće je svakako najlepše godišnje doba, koje je u znaku energije, mladosti, entuzijazma i mašte, svega onog što krasi jedno dete“, poručila je Dijana Jakšić Kiurski.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

Program priredbe je bio jako bogat, sa 23 tačke predškolaca, tri nastupa Baletske škole, predstavio se i dečji Hor Kulturnog centra ,,Kikindijanci“, kao i deca iz Osnovne škole ,,Vasa Stajić“ iz Mokrina.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

,,Manifestacija je prvi put organizovana za vreme bombardovanja, a vremenom je prerasla u višednevni bogat program, koji obuhvata razne aktivnosti, sa ciljem da se deca druže i zabave“, dodala je Tanja Nožica, zamenica direktora Kulturnog centra.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.