Kikinda: Završna etapa projekta „Navijaj i igraj fer“

KIKINDA – U okviru završne etape edukativnog projekta ,,Navijaj i igraj fer“, koji sprovodi Savez za školski sport Grada Kikinde, u dvorištu OŠ ,,Vuk Karadžić“ odigrane su odbojkaške utakmice više škola sa teritorije grada i prigradskih mesta.

Radi se o projektu koji predstavlja takmičenje u navijanju sa ciljem razvijanja svesti o potrebi smanjenja nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama u školi i van nje. Manifestaciji su prisustvovali Nikola Lukač, gradonačelnik, Dragan Pecarski, član Gradskog veća, Jelena Krvopić, predsednica ŠSS u Kikindi i Jelena Čudanov, predsednica Sportskog saveza Kikinda.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

,,Savez za školski sport Vojvodine još jednom je prepoznao Kikindu kao grad, koji ima iskustva i kapacitete da sprovede ovako značajan projekat. Kikinda je grad sporta, koji gaji vrlo visok nivo tolerancije i u kojem podržavamo jedni druge. Svi ste pobednici, a fer igra i korektno navijanje je ono što mi u Kikindi prepoznajemo“, rekao je gradonačelnik.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

Cilj projekta je da deca osnovnoškolskog uzrasta nauče šta znači fer i korektno navijanje na sportskim priredbama.

,,Ovakvi projekti izuzetno su značajni, jer doprinose edukaciji najmlađih o fer igri i navijanju. U našem gradu se vrlo često organizuju različite sportske manifestacije, tako da je jako važno da deca nauče kako da igraju fer i korektno navijaju“, rekao je Pecarski.

Foto: Vojvodina uživo

Relizacija projekta ,,Navijaj i igraj fer“ započela je pre oko mesec dana, seminarom za učiteljice i učitelje, koji su nakon toga imali zadatak da decu nauče načinima i tehnikama navijanja.

Foto: Vojvodina uživo

,,Na ovaj način promovišemo fer navijanje i zdrav način života. Projekat ,,Navijaj i igraj fer“ se finansira u okviru posebnih programa, koje je odobrio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu“, podsetio je Branislav Tešić, predsednik Saveza za školski sport Vojvodine.

U realizaciju projekta bilo je uključeno oko 500 osnovaca iz gradskih i seoskih škola.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

,,Ovakvi projekti su jako značajni, jer školski sport omogućava i učenicima koji ne treniraju u klubovima, da se oprobaju u raznim disciplinama“, nadovezala se Jelena Krvopić, predsednica Školskog sportskog saveza Kikinde.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.