Vesić stigao na sastanak u Novi Sad brzim vozom umesto službenim automobilom

NOVI SAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić danas je na sastanak sa predstavnicima Novog Sada stigao u taj grad brzim vozom Soko, umesto službenim automobilom i najavio da će i ubuduće na sve sastanke u Novom Sadu putovati vozom.

Tokom vožnje, ministar Vesić porazgovarao je na kratko sa putnicima i uverio se da su zadovoljni što su Novi Sad i Beograd sada mnogo bliži nego ranije, saopštilo je ministarstvo.

Kako je navedeno, za resornog ministra nije bilo popusta, pa je kondukter u “Sokolu” ministru i njegovim saradnicima, kao i svim putnicima očitao karte.

“Tokom kratke vožnje stigao sam i da se pripremimo za sastanak, ali i da uživam u lepom krajoliku kroz koji prolazi Soko”, rekao je ministar po dolasku u Novi Sad.

Istakao je da je putovanje vozom brže i udobnije nego automobilom, ali i ekonomičnije i ekološki prihvatljivije, zbog čega će u narednom periodu vozovi imati više putnika.

“Ubuduće ću na sve sastanke u Novom Sadu putovati ovim vozom, a od 2025. godine i do Subotice, pa i dalje do Budimpešte. Ulaganje u brze pruge je ulaganje u modernu, uspešnu i evropsku Srbiju”, poručio je Vesić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: