Vesić sa Salvinijem: Za početak biće povećan broj tranzitnih dozvola

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, posle sastanka danas sa potpredsednikom Saveta ministara Italije i ministrom infrastrukture i saobraćaja, Mateom Salvinijem, rekao je da će dve zemlje u narednom periodu zajednički da rade na ukidanju tranzitnih dozvola.

Vesić je, posle sastanka u Ministarstvu infrastrukture i saobraćaja u Rimu, istakao da će za početak biti povećan broj izdatih dozvola i da će procedura za izdavanje biti olakšana, a da će posle toga biti održan sastanak mešovite komisije koja će raditi na ukidanju dozvola.

Vesić je istakao i da će u narednim nedeljama dve Vlade potpisati memorandum o saradnji u oblasti infrastrukture.

Takođe, u Privrednoj komori Srbije uskoro će biti organizovan sastanak na kome će prisustvovati predstavnici građevinskih kompanija iz obe zemlje, kako bi se razgovaralo o zajedničkom učešću na tenderima i proširenju saradnje.

U ime predsednika Srbije i Vlade, ministar Vesić se zahvalio Salviniju na podršci koju je pružao Srbiji, čak i u vreme NATO agresije 1999. godine.

Salvini je Vesiću preneo podršku Vlade Italije za evropski put Srbije i članstvo naše zemlje u Evropskoj uniji.

Konstatovano je na sastanku da je spoljnotrgovinska razmena u porastu, ali da ima prostora za rad kada su u pitanju IT industrija, kreativna industrija i zelena energija.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: