logo transparend vojvodina uzivo

Vesić: MGSI i SANU jačaju saradnju na zaštiti prirodnih i kulturnih dobara

SRBIJA – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je danas sa predsednikom Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Zoranom Kneževićem o unapređenju saradnje dve institucije kako bi zajednički doprineli još boljoj zaštiti prirodnih i kulturnih dobara.

Vesić i Knežević su se saglasili da ubuduće SANU i Ministarstvo pripreme međunarodne konkurse za izradu master planova za zaštićene prirodne celine – nacionalne parkove, koje su posle izmene Zakona o planiranju i izgradnji u nadležnosti Ministarstva.

Na sastanku je bilo reči i o uključivanju SANU u izradu Zakona o prostornom planu Republike Srbije, čime bi se dodatno unapredila predložena rešenja, saopštilo je Ministarstvo.

„Jedan od predloga oko kojih smo danas postigli saglasnost, jeste da se za pojedina prirodna i kulturna dobra predvidi obavezno raspisivanje urbanističko-arhitektonskih konkursa, sve u cilju pronalaženja najboljih, održivih rešenja“, rekao je ministar Vesić.

On je zahvalio predsedniku i delegaciji SANU na srdačnom prijemu i otvorenom prihvatanju saradnje.

„Lično sam, kao i ministarstvo na čijem sam čelu, počastvovano saradnjom sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti“, dodao je Vesić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.