„Veseli se srpski rode“ – Danica Crnogorčević nastupila u Kikindi povodom slave grada

KIKINDA – U okviru obeležavanja letnjeg Svetog Nikole, slave Grada Kikinde, na Gradskom trgu ispred Gradske kuće, održan je koncert Danice Crnogorčević, poznate crnogorske etno pevačice i izvođača duhovne muzike.

Danica je nastupala na brojnim festivalima duhovne i etno muzike širom Evrope, a zajedno sa svojim suprugom, đakonom Ivanom Crnogorčevićem, osnivač je Fondacije “Veseli se srpski rode“. Koncertu je prisutsvovao gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, sa svojim saradnicima.

Foto: Vojvodina uživo

“Siguran sam da su uz predivan glas Danice Crnogorčević Kikinđani uživali i da će sa novim motivom i energijom, ali i uz pomoć našeg zaštitnika, koji nam daje dodatnu snagu, pronaći način da se izbore sa svim izazovima. Ovaj koncert ostaće dugo u sećanjima građana Kikinde, s obzirom na prelepu melodiju, divan glas i jake poruke u pesmama“, rekao je gradonačelnik.

Pesma “Veseli se srpski rode“, koja je objavljena na Vidovdan 2020. postala je nezvanična himna i simbol istorijskih litija za odbranu pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori. Danica Crnogorčević se ističe i u režiji i komponovanju muzike.

“Bila mi je velika čast i zadovoljstvo što sam nastupila u Kikindi povodom obeležavanja slave Grada. Živimo u vremenu koje je jako teško za naš narod, tako da je ovo bila lepa prilika da se duhovno uzdignemo uz naše najlepše tradicionalne pesme“, istakla je Danica Crnogorčević.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.