logo transparend vojvodina uzivo

Obeležen letnji Sveti Nikola – slava Grada Kikinde

KIKINDA – Održanom liturgijom, potom svečanom litijom ulicama grada, kao i prigodnim programom u Gradskoj kući, Grad Kikinda obeležio je svoju slavu – letnjeg Svetog Nikolu.

Kume slave bile su učenice Tijana Grbić, Sonja Psodorov, Snežana Miolić i Radmila Trajkovski, a u okviru obeležavanja, tradicionalno je proglašen i najbolji slavski kolač koji je ove godine pripremio Dom učenika srednjih škola “Nikola Vojvodić“.

Foto: Vojvodina uživo

Građani su prisustvovali liturgiji u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog Nikole u centru grada, a potom su učestvovali u svečanoj litiji koja je prolazila ulicama Kikinde. Na svečanosti u Gradskoj kući, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, ugostio je veliki broj gostiju iz našeg, ali i drugih gradova.

Foto: Vojvodina uživo

“Veoma sam ponosan što je u obeležavanju slave učestvovao veliki broj mladih ljudi, a kume slave su odlične učenice naših srednjih škola, tako da ćemo dati sve od sebe da te osmehe mladih ljudi sačuvamo kroz mudrost starijih i iskusnih, kroz znanje koje su stekli, kako bismo zajednički gradili još bolju budućnost u Kikindi i Srbiji. Svim sugrađanima čestitam slavu uz želju da ih u narednom periodu krase osmeh, radost i veselje“, poručio je gradonačelnik.

Foto: Vojvodina uživo

Grad Kikinda i Crkvena opština zajednički organizuju litiju od 2017. godine. Kume slave Tijana Grbić, Sonja Psodorov, Snežana Miolić i Radmila Trajkovski, uz veliki broj gostiju iz našeg, ali i drugih gradova, prisustvovale su svečanosti rezanja slavskog kolača.

Foto: Vojvodina uživo

“Želim svima da čestitam slavu letnjeg Svetog Nikolu, da ga proslavimo u miru, zdravlju, sreći i blagostanju jer je to ono najvažnije u našim životima’’, poručila je kuma slave Tijana Grbić.

U okviru obeležavanja, tradicionalno je proglašen i najbolji slavski kolač koji je ove godine, među 25 pristiglih, pripremio Dom učenika “Nikola Vojvodić“. Za najlepši izgled proglašen je kolač Marije Nakrajkućin, dok je najbolji ukus imao kolač Slavice Beleslin iz Udruženja žena Kikinda.

Foto: Vojvodina uživo

“Mi već tri godine učestvujemo na ovom takmičenju, prethodne dve smo osvojili nagradu za najbolji ukus, a ove godine je bila treća sreća. Kolač su napravile naše dve vrhunske kuvarice Vesna Tizić i Branislava Zarić’’, ispričao je Nikola Krnić, sekretar u Domu učenika “Nikola Vojvodić“

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.