Venecija „presušila“: Fotografije munjevito obišle internet (FOTO) (VIDEO)

Venecijanski karneval je na svom vrhuncu i na hiljade ljudi ovih dana pristižu u ovaj renesansni grad, ali osim šarenih maski, tamo će ih dočekati i jedan impresivan prirodni fenomen, jaka oseka.

Inače plovni i veoma prometni kanali u Veneciji ovih dana izgledaju sablasno. Vode nema, gondole i čamci su nasukane i jedino što se može videti su kaljuga, blato i mulj.

Voda je u Veneciji nestala pre svega zbog punog Meseca, ali još neki faktori igraju ulogu. Recimo, na Alpima je ove godine upola manje snega nego inače. Suša je dovela do niskog nivoa reka i u drugim delovima Italije, pa su tako neobično niski nivoi vode zabeleženi na reci Po i jezeru Komo.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Tgcom24 (@tgcom24)

Merenja plime i oseke u Veneciji prošlog vikenda bila su više od pola metra ispod normalnog nivoa, a neke lokacije su bile potpuno nepristupačne za plovila, prenosi Tanjug.

 

Venecija je poznatija po svojim plimama, koje su postale sve češće poslednjih godina, a najgori talas plime dogodio se 2019. godine, uzrokujući štetu od oko milijardu evra.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Museo di Palazzo Grimani (@museopalazzogrimani)

Pogledajte neke od fotografija Venecija koje su postale viralne na društvenim mrežama.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.