Vaterpolisti do 17 godina evropski vicešampioni

SRBIJA – Vaterpolisti Srbije do 17 godina osvojili sudrugo mesto na Evropskom prvenstvu u Manisi u Turskoj, pošto su u finalu poraženi od Grčke sa 9:8.

Mlađe selekcije nastavljaju da pokazuju da srpski vaterpolo ima budućnost. Uspešno leto je iza naših selekcija, a krunisali su ga momci do 17 godina, koji su osvojili srebro na Evropskom prvenstvu u Manisi u Turskoj. Zlato bi sigurno bilo još veći uspeh, ali Grčka je uspela po drugi put na turniru da bude bolja od naše selekcije, 9:8. Za razliku od prve utakmice na šampionatu koja je bila puna preokreta, Grci su se u finalu lako odlepili na 6:1.

Međutim nije se dala Srbija i do poslednje četvrtine uspela je da priđe na dva gola zaostatka, ali falilo je snage za preokret. Najefikasniji u finalu u našem timu bio je Gladović sa tri pogotka. Delfini su grupu prošli sa dve pobede, protiv Italije i Holandije i porazom od Grčke. U četvrtfinalu pala je Crna Gora, a zatim i Mađarska. Grčka je do finala stigla težim putem, na peterce su izbacili Španiju.

Pomoćnik selektora Vojislav Čupić ističe da je finale veliki uspeh.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: