Vučić primio zlatne šahiste i najavio veći budžet! Ugled Srbije dramatično skočio, iako su mnogi u regionu to pokušali da sakriju!

BEOGRAD – Istorijski uspeh ostvarili su Sarana, Predke, Inđić, Markuš i Ivić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prima članove muške šahovske reprezentacije koji su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. Prijem je organizovan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Prijemu su prisustvovali osim šahista i predsednik Saveza Dragan Lazić, kao i selektor Miodrag Perunović. Vučić je tokom konferencije najavio i veća ulaganja u šah. Budžet će biti trostruko veći.

Kraj konferencije, a onda se igrao i šah. Između ostalog i predsednik Srbije.

10.01 – Onda je govorio i predsednik Šahovskog saveza Dragan Lazić.

– Imali smo prvi put u istoriji šahovsku olimpijadu za invalide, i sve je to bilo uglavnom podržano od strane Republike Srbije. Ovo vidimo i kao uspeh saveza i naše zemlje, ali i svih nas. Hvala na velikoj podršci – rekao je Lazić i uručio medaljon Vučiću.

09.58 – Zatim je reč dobio i selektor šahista Miodrag Perunović koji se zahvalio i poklonio Vučiću trenerku.

– U ime ovih divnih momaka, želimo da vam zahvalimo na podršci, razumevanju, pa evo sad i povećanju budžeta, nadamo se da će pored ovog istorijskog uspeha pravi uspesi tek slediti i nemojte da sumnjate u nas. Hvala puno – rekao je Perunović.

09:55 – Prvi se obraća predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Mnogo vam hvala što ste danas ovde. Doneli su zlato za Srbiju, Srbija je ispred Nemačke i Jermenije, prvi put u istoriji prvak u šahu. Teško da smo se nadali, naše devojke su pritom bile fantastične. Osvojile su osmo mesto i bile vrlo blizu medalje. Izvanredne rezultate su postigli sa 16 miliona dinara budžetom. Mi smo rekli da sad idemo na 50 miliona budžet. Želimo da razvijamo šah, da razvijamo bazu, da vratimo šah u škole. Ova nacija je poznata po ogromnoj ljubavi prema toj drevnoj igri.

Nekada smo organizovali najveća šahovska takmičenja, to moramo da radimo i u budućnosti. Šahovski svet je poseban svet, ugled Srbije je dramatično skočio posle osvajanja medalje u Crnoj Gori, iako su mnogi u regionu to pokušali da sakriju, iako je to nemoguće. Što se nas tiče, kao država ćemo nastaviti da pomažemo, vama čestitam na medalji – kazao je između ostalog Vučić i najavio veća ulaganja u ovaj sport.

Obratio se i predsedniku Olimpijskog saveza Srbije, Božidaru Maljkoviću i poručio mu da očekuje deset medalja sa Igara u Parizu.

– Od vas očekujem još mnogo, mnogo medalja. Božo, te pare što tražiš ti stižu, u Parizu očekujemo dvocifren broj, pa vi gledajte kako ćete da se izvučete,. Sada moramo da idemo na dvocifren broj medalja iz Pariza, uzdam se u strelce i borce – dodao je Vučić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.