Recept za mafine od šargarepe je nešto što ćete sigurno sačuvati u vašoj knjizi i praviti ih svake godine, a možda i mimo praznika.
Mafini sa šargarepom,da li je to slatkiš ili slaniš?
Ovi mafini su tako jednostavni, brzi i ukusni, a šargarepa im daje finu notu slatkoće i divnu sočnost.
Jedno je sigurno, moraju vam se naći na uskrsnom stolu, još ako ih ovako lepo ukrasite, nema greške!
Sastojci za mafine:
- 200 g glatkog brašna
- 100 g braon šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 izrendana korice pomorandže
- 1/2 kašičice cimeta
- 1 jaje
- 150 g otopljenog maslaca
- 1,5 dl jogurta
- 150 g sitno izrendane šargarepe
Sastojci za krem:
- 250 g mascarpone sira
- 2 dl slatke pavlake
- 1 kašičica arome vanile
Sastojci za ukrašavanje:
- čokolada
- slatke perle
Priprema mafina:
Pomešati suve sastojke, pa u njih umešati tečne sastojke i šargarepu.
Kalupe za mafine obložiti papirnim korpicama, uliti smesu (2/3 korpice) i peći 10 minuta u pećnici zagrejanoj na 200 °C, smanjiti temperaturu na 180 °C i peći oko 15 minuta (proveriti čačkalicom).
Mafine ukrasiti kremom (sastojke umututiti mikserom), rendanom čokoladom slatkim perlama.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.