Uručeni ugovori o sufinansiranju mera energetske efikasnosti korisnicima u opštini Inđija

INĐIJA – Danas je uručeno 132 ugovora građanima opštine Inđija koji su konkurisali za meru energetske efikasnosti, odnosno zamene dotrajale stolarije i kotlova za grejanje.
Foto: Vojvodina uživo

Ugovore je uručio predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, koji je tom prilikom istakao da, iako se kao država i opština suočavamo za velikim izazovima, uspevamo da obezbedimo sredstva i pomognemo građanima da, ulaganjem u svoje domove, smanje račune za grejanje.

Foto: Vojvodina uživo

On je podsetio da su Opština i Ministarstvo za energetiku uložili po 12 miliona dinara i sufinansira se 50% troška za izvedene radove,  a građani ostatak.

„Velika je stvar kada možete na direktan način da utičete na svoj budžet, na budžet svoje porodice, na sam kvalitet svega toga što se tiče energetske efikasnosti, na kujćama, stanovima…ali s druge strane time direktno utičete na potrošnju gasa u opštini Inđija, koja se ne rasipa. Ovom merom direktno utičemo i na budžet ali i na kvalitet stanovanja u opštini Inđija. ” rekao je predsednik Gak i najavio za ovu godinu novi konkurs kojim je za sada obezbeđemo 6 miliona dinara, ako ministarstvo poveća svoj deo sredstava i opština Inđija će linearno povećati.

Novim konkursom pored postojećih mera zamena stolarije i kotlova, građani će imati priliku da konkurišu i za zamenu krovova kao i za izolaciju stambenih objekata.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: