Počela prijava štete na objektima, motornim vozilima i usevima na teritoriji opštine Inđija

INĐIJA – Povodom olujnog nevremena koji je napravio materijalne štete na građevinskim objektima, poljoprivrednim usevima i motornim vozilima na teritoriji opštine Inđija, Krizni štab opštine Inđija doneo je odluku o mogućnošću prijave štete.

Prijava štete, na propisanim obrascima, može se izvršiti na sledeći način:

-elektronskim putem slanjem obrazaca i dokumenata na mejl adresu prijavastete@indjija.rs;
-na šalteru broj 15 šalter sale Opštine Inđija, Ulica cara Dušana 1, Inđija;
-Agenciji za ruralni razvoj opštine Inđija(za poljoprivredne useve), Ulica Vojvode Stepe 48, Inđija,
-prostorijama mesnih zajednica.

Obrasci koje je neophodno popuniti su:
-obrazac PRIJAVA ŠTETE,
-obrazac IZJAVA O OSIGURANjU.
U okviru obrasca „Prijava štete“ navedeno je šta je sve neophodno pripremiti, a to su dokazi štete(fotografije i račun o kupovini građevinskog materijala), fotokopija ili očitana lična karta, fotokopija tekućeg računa, potvrda o aktivnom statusu, prva i druga strana Izvoda iz Registra poljoprivrednih gazdinstava.
Rok za podnošenje prijave je sreda, 26. jul.
kako su naveli iz lokalne samouprave prijava štete ne znači sigurnu isplatu, već evidentiranje nastalih šteta. Da li će se i u kojoj meri vršiti nadoknada štete, znaće se u narednom periodu nakon sastanaka sa predstavnicima pokrajinskih i republičkih institucija.

Na sednici Opštinskog veća opštine Inđija formirane su dve komisije za procenu štete. Sedmočlana komisija koja će procenjovati štetu na usevima i petočlana komisija koja će procenjivati štetu na objektima i motornim vozilima

Ovaj tekst je deo projekta Iđija uživo koji se sufinansira iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.