logo transparend vojvodina uzivo

Uručene nagrade zaslužnim vatrogascima i pripadnicima policije

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio je nagrade Grada Novog Sada pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, odnosno policijskim službenicima i vatrogascima koji su prilikom obavljanja svojih zadataka na teritoriji Grada Novog Sada iskazali visok stepen profesionalizma i požrtvovanosti.

– Danas smo se ponovo okupili da nagradimo najbolje među nama, a to su policijski službenici i pripadnici Uprave za vanredne situacije – Vatrogasno-spasilačkog bataljona Novi Sad. Kako sam obavešten, u toku prethodne godine na teritoriji Grada Novog Sada desilo se 925 požara i 172 tehničke intervencije na kojima su bili angažovani naši vatrogasci koji su u tim situacijama spasili 39 života koji su bili direktno ugroženi požarima. Pored vatrogasaca, sa nama su i policijski službenici koji su zaslužni za rasvetljavanje više desetina krivičnih dela teških krađa, pripadnici interventne jedinice, saobraćajne policije, kao i policijski službenici koji su doprineli realizaciji brojnih projekata namenjenih široj društvenoj zajednici. Svima njima danas upućujemo iskrene čestitke i iskazujemo zahvalnost – rekao je gradonačelnik Đurić.

U prisustvu načelnika Policijske uprave u Novom Sadu Gorana Radonjića, kao i zamenika načelnika Momčila Sovilja, u ime nagrađenih, zahvalili su se šef Odseka za prevenciju i rad policije u zajednici Radmila Vuković, kao i načelnik uprave za Vanredne situacije u Novom Sadu Stojan Milovac.

Nagrada, u iznosu od 40 hiljada dinara po nagrađenom policajcu i vatrogascu dodeljuje se Rešenjem gradonačelnika, na osnovu Odluke iz 2013. godine, o nagrađivanju policijskih službenika za ostvarene izuzetne rezultate u obavljanju poslova od značaja za bezbednost ljudi i imovine građana i pravnih lica sa teritorije Grada Novog Sada. Ukupno je, danas u Gradskoj kući, nagrađeno deset pripadnika Uprave za vanredne situacije Novog Sada i deset pripadnika Policijske uprave u Novom Sadu.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.