Uručene nagrade najboljim studentima u opštini Kula

kula-studenti
KULA – Najbolji studenti opštine Kula, oni koji su u toku dosadašnjeg školovanja ostvarili prosečnu ocenu 9 ili više, i ove godine stekli su pravo na nagrade, a ugovore su im danas svečano uručili zamenik predsednika Opštine, Karolj Valka, i rukovodilac odeljenja za društvene delatnosti Opštine Kula, Bojana Dević.

Svečanost je otvorila pomoćnica predsednika Opštine, Jelena Pavkov, koja je istakla da Opština Kula izdvaja značajna sredstva kako bi se studentima zahvalila na postignutom uspehu, naglasivši da je njihov uspeh i uspeh Opštine Kula koja računa na mlade, pametne i obrazovane ljude. Zamenik predsednika opštine Kula potom je najboljim studentima uručio ugovore i izrazio nadu da će se, nakon završenog školovanja, vratiti u ovu sredinu da zajedničkim snagama rade dobre stvari za opštinu Kula.

Po rečima rukovodioca odeljenja za društvene delatnosti Opštine Kula, Bojane Dević, ove godine 78 studenata dobiće nagradu u iznosu od 72 hiljade dinara koja će biti isplaćena u dva dela:

“Kao i svake godine, tako i ove dodeljujemo studentske nagrade. Ove godine nagrađeno je 78 studenata sa prosekom 9 ili preko 9. Opština Kula je u budžetu izdvojila 6 miliona dinara za ovu namenu, što znači da će svako od njih dobiti po 72 hiljade dinara, u dve jednake rate. Jedna će biti isplaćena u aprilu, a druga u septembru. Želela bih još jednom da im se zahvalim i da im poželim još više uspeha i sreće u daljem školovanju“.

Studenti su se mahom složili u jednom – ova nagrada znači im jer će, pre svega, olakšati njihovim roditeljima, ali im je jednako važno i daje im vetar u leđa to što neko prepoznaje njihov trud, rad i zalaganje.

“Studiram medicinu na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu i treća sam godina. Na fakultetu je užurbano, ali zadovoljan sam i za sada sve ide u dobrom smeru. Ova nagrada svakako je jedna vrsta podsticaja i dokaz da neko ceni naš trud i podstrek je da i dalje ulažemo u sebe i svoje znanje“. – Danilo Vujošević

“Studiram na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu i druga sam godina. Ova nagrada mi mnogo znači jer će mi pomoći da ne budem toliko teret svojim roditeljima i da im malo olakšam“. – Mia Mandić

“Studiram inženjerstvo zaštite životne sredine na Fakultetu tehničkih nauka. Na fakultetu je dobro i za sada sam položila sve ispite. Nagrada mi mnogo znači, pre svega da pomognem roditeljima“. – Vladana Bulatović

“Studiram na Fakultetu tehničkih nauka i treća sam godina. Na fakultetu je lepo, vrlo sam zadovoljna jer nam pruža velike mogućnosti da upoznamo sebe i steknemo nova znanja. Nagrada mi daje vetar u leđa i motivaciju i pokazuje da neko vrednuje ono što radimo“. – Natalija Seratlić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.