Kula: Učenici Gimnazije “Petro Kuzmjak” otputovali u Italiju u okviru Erazmus plus programa

kuzmjak-učenici
KULA – Učenici prve i druge godine Gimnazije “Petro Kuzmjak” iz Ruskog Krstura jutros su otputovali u Italiju u okviru programa mobilnosti učenika Erazmus plus.

Četrnaest učenika će zajedno sa svojim profesoricama Sonjom Čapko i Ljiljanom Rudakijević boraviti deset dana u gradu Frosinone nadomak Rima i pohađati nastavu sa svojim italijanskim vršnjacima, a akcenat će ove godine biti stavljen na unapređivanje digitalnih veština, komunikaciju, ali i ekologiju.

Prema rečima direktorice škole, Natalije Budinski, ovo je sjajna prilika za učenike iz male, ruralne sredine, da u okviru evropskih projekata posete evropske metropole, kao i da nauče nove veštine koje su bitne za kraj srednjoškolskog obrazovanja. Škola se uvek trudi, u skladu sa Razvojnim planom, da podigne kvalitet nastave na najviši nivo. U fokusu su učenici kako gimnazije, tako i turističkog smera i u poslednjih nekoliko godina imamo izvanredne rezultate i naši učenici obavljaju stručnu praksu u inostranstvu.

Kako kaže koordinatorka projekta, Ljiljana Rudakijević, škola se ostvarila na polju međunarodnih projekata i već broji desetak aktivnih projekata, a najviše je onih za mobilnost učenika. Ono čime mogu da se pohvale su svakako dve Erazmus plus akreditacije – jedna za gimnaziju, a druga za turistički smer. U toku je i planiranje mobilnosti nastavnika. Ona je napomenula da se ovi projekti u potpunosti finansiraju iz sredstava Evropske unije.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.