logo transparend vojvodina uzivo

„Upoznaj Veliki park“ – u Kikindi obeležen Svetski dan parkova

KIKINDA – U okviru obeležavanja Evropskog dana parkova Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj organizovao je u Velikom parku ekološku radionicu za decu nižih razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ na temu „Upoznaj Veliki park“.
Foto: Vojvodina uživo

Bila je to prilika da deca na času u prirodi nauče nešto novo o biljnim vrstama, o zaštiti životne sredine, a potom da sami izrade razglednice sakupljajući cvetove i lišće. Ekološkoj radionici prisustvovali su Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj i Ljuban Sredić, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu i mesne zajednice.

Foto: Vojvodina uživo

“Treba da se zna da Veliki park ima 127 godina i predstavlja prirodno bogatstvo našeg grada. Učenici su sa radionice poneli jedinstvene razglednice koje su sami napravili od plodova, a posle toga smo sa njim pričali o vrstama koje imamo ovde u parku, a to je preko 40 vrsta sa oko 700 stabala, 29 vrsta lišćara i 11 vrsta četinara. Evropski dan parkova obeležava se ove godine na malo drugačiji način, idejom od strane nadležnih u Sekretarijatu, tako što su učenici zajedno sa zaposlenima u Gradskoj upravi, prisustvovali radionici na kojoj su se upoznali sa lepotama i vrednostima koje imamo u našem Velikom parku u Kikindi, istakla je Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Foto: Vojvodina uživo

U okviru obeležavanja resorni Sekretarijat će organizovati i akciju sakupljanja električnog i elektronskog otpada koju će zajedno sprovesti sa školama „Feješ Klara“, „Miloš Crnjanski“ i Narodnom bibliotekom “ Jovan Popović“.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.