logo transparend vojvodina uzivo

Umetnici stvarali inspirisani Kupinovom i Obedskom barom (VIDEO)

PEĆINCI – Petnaesta po redu Likovna Kolonija u Kupinovu svečano je zatvorena sinoć, a u dvorištu Etno kuće Putnik bili su izloženi radovi koje su umetnici stvarali na Koloniji. Čast da zatvori ovogodišnju koloniju pripala je zameniku predsednika opštine Pećinci Zoranu Vojkiću.
Foto: Opština Pećinci

„Nadam se da su slikari imali inspiraciju. Naravno, mi u lokalnoj samoupravi uvek ćemo ovakve manifestacije podržati. U okviru Dana opštine ova manifestacija je postala tradicionalna, petnaesta je po redu i nadam se da ćemo se sledeće godine videti na šesnaestoj. Ja se zahvaljujem svim slikarima, Koloniji Kupinovo, Turističkoj organizaciji i svima onima koji su pomogli ovu manifestaciju“ – izjavio je Vojkić.

Foto: Opština Pećinci

Likovna kolonija je ove godine bila međunarodna, a okupila je 12 umetnika među kojima i umetnike iz Austrije, Mađarske i Bugarske. Slikarka iz Zaječara Jasmina Pajović slika uljem na platnu, a za Kupinovo kaže da joj je večita inspiracija.

„Ja sam ovde od 2014. godine, sa nekim malim prekidima, ali sam tu uvek kad me pozovu. Ovo je najlepše selo u Sremu, tako da sam i sada slikala motive iz ovog kraja, deo fasade kuće i rode. Domaćini zaslužuju da se ova lepota zabeleži“ – rekla nam je Pajović.

Foto: Opština Pećinci

Organizatori Likovne kolonije su Udruženje za kulturni razvoj „Kolonija Kupinovo“ i Turistička organizacija opštine Pećinci, a pokrovitelj je pećinačka lokalna samouprava. Predsednik udruženja „Kolonija Kupinovo“ ističe da su, iako je slikanje bilo u prvom planu, umetnici našli vremena da se svakodnevno druže sa organizatorima i meštanima.

Foto: Opština Pećinci

„Zadovoljan sam učesnicima Likovne kolonije, jer su pokazali su da su jako veliki ljudi, što je na prvom mestu. Sprijateljili smo se, bilo je dosta druženja, a dobri su i slikari, što možete da vidite iz priloženih slika koje su nam ostavili. Razumemo se dobro, pošto smo i mi ovde meštani, kao i ovi slikari, pomalo boemi i obično takvi ljudi i posećuju ove naše likovne kolonije“ – kaže Janković.

Svečanost su svojim nastupima oplemenili KUD „Karlovčić“, muzička umetnica Bojana Radivojević i Jovan Stajčić, učenik šestog razreda iz Kupinova.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.