logo transparend vojvodina uzivo

Svečana sednica SO Pećinci – građani u fokusu rada (VIDEO)

PEĆINCI – Povodom dana opštine Pećinci, 22. maja, Svetog Nikole Letnjeg, održana je Svečana sednica Skupštine opštine Pećinci. Sednicom je predsedavala Dubravka Kovačević Subotički, predsednica SO Pećinci.
Foto: Opština Pećinci

„Opština Pećinci već duže od decenije beleži privredni razvoj kakav nije imala od svog osnivanja 1960. godine i danas je jedna od industrijski najrazvijenijih sredina u Srbiji, a građani jesu fokus našeg rada. Naši građani i porodica kao stub svakog društva i u budućnosti će ostati naš prioritet, jer to je jedini način da kao lokalna zajednica idemo napred“ – rekla je Kovačević Subotički.

Predsednik oštine Siniša Đokić je istakao da je ubrzani privredni razvoj doveo do velikih ulaganja u infrastrukturu.

„Zahvaljujući bezrezervnoj podršci svih viših nivoa vlasti, od samog predsednika Republike Aleksandra Vučića do Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade, u opštini Pećinci je u poslednjih nekoliko godina urađeno više od 40 km asfaltnih puteva, više od 56 km kanalizacione i vodovodne mreže, više od 7.500 kvadratnih metara obrazovnih objekata i više od 120 km gasne mreže. Sva ova ulaganja imaju samo jedan cilj, a to je da našim građanima stvorimo najbolje moguće uslove za život“ – poručio je predsednik Đokić.

Među visokim zvanicama bio je i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić, koji je opštini Pećinci uručio donaciju od 20 laptop računara.

„Vaša lokalna samouprava ispunjava sve neophodne uslove koje jedna perspektivna jedinica lokalne samouprave mora da ima ako želi da nastavi da se razvija u pravcu privrednog rasta. Pre svega, imate viziju, iskusno liderstvo, efikasan menadžment, povoljan saobraćajni i geografski položaj, infrastrukturu i najpoznatiju radnu zonu u zemlji“ – rekao je Dabić.

Foto: Opština Pećinci

Na sednici su uručene i najviše opštinske nagrade. Ovogodišnji dobitnici Plakete za humanost opštine Pećinci su Marko Ratković, Humanitarni turnir „Peđa Gajić“ i Organizacija „Svi za Kosmet“.

Dobitnici Priznanja za društvenu odgovornost su Dalas grupa, MK grupa i kompanija Silbo.

Laureati Zahvalnice za uspešnu saradnju su Fondacija Alek Kavčić, Lovačko udruženje „Obedska bara“ i Udruženje penzionera „Pećinci 2012“.

U ime nagrađenih obratio se Ivan Mitrović, PR menadžer MK grupe.

„Meni je danas pripala čast da se ispred MK grupe i u ime svih ovogodišnjih dobitnika zahvalim na ovim divnim priznanjima koja je opština Pećinci uručila. Nadam se da ćemo poslužiti kao dobar primer i drugim kompanijama, ali i pojedincima, da se društveno odgovorno angažuju, kako bismo svi zajedno svojim doprinosom stvorili bolje uslove za život ljudi sa kojima svakodnevno živimo i radimo“ – kazao je Mitrović u svom obraćanju.

Opština Pećinci već godinama pomaže naš narod na Kosovu i Metohiji, a na čelu delegacije iz opštine Leposavić bio je poznati humanitarac Miodrag Radovanović.

„Želim da vam prenesem jednu veliku i večnu zahvalnost za sve to što ste uradili. Što je puno novogodišnjih paketića, laptop računara, tableta, finansijske pomoći, a naročito letovanja dece u Lepenskom viruapsolutno besplatno svake godine. Učinićemo sve da damo jedan mali doprinos u jednoj velikoj borbi države Srbije za očuvanje naših nacionalnih i državnih interesa. Još jednom želim da se svima zahvalim za sve ono što radite, predsedniku Siniši posebno, Miloradu Pantiću posebno, a ima tu i mnogo drugih privrednika koji uvek podržavaju moj humanitarni rad“ – izjavio je Radovanović.

Foto: Opština Pećinci

U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su doajeni srpskog glumišta Lepomir Ivković i Boško Puletić i Novosadski kamerni hor.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.