Udruženje žena „Jana“ iz Banoštora obeležilo 50 godina rada i postojanja

BEOČIN – Predsednica opštine Beočin Biljana Janković prisustvovala je svečanosti koja je utorak, 23. aprila, upriličena u Domu kulture u Banoštoru, povodom obeležavanja pedeset godina postojanja i rada Udruženja žena „Jana”.
foto: Ismet Ademovski

Janković je ovom prilikom predsednici udruženja Dragici Krstić i svim ženama članicama, uputila iskrene čestitke ističući da je ovaj značajni jubilej dobra prilika da se podsetimo koliki su put vredne žene Banoštora prešle od 1974. godine, kada je ovo udruženje osnovano, kao i da su svojim idejama, borbom i nadom u bolju budućnost značajno doprinele razvoju Banoštora i učestvovale u najboljoj mogućoj prezentacije opštine Beočin.

foto: Ismet Ademovski

„Vaše ideje, kreativnost, ženska solidarnost i predani rad učinili su da ste rado viđene gošće svakog događaja i manifestacije, a vaši rezultati treba da budu inspiracija i primer svim ženama Banoštora i Beočina da nastave da deluju lokalno i čine našu zajednicu boljom. Od srca vam želim da budete složne i istrajne u svojim ciljevima i da u zdravlju i međusobnoj podršci rastete zajedno sa vašom „Janom“ koja je postala deo istorije opštine Beočin i Banoštora! Opština Beočin će nastaviti podržava vaš rad kroz pokroviteljstva i konkursno finansiranje kako bi saradnja i u narednim godinama bila još bolja”, istakla je Janković.

Predsednica Udruženja žena „Jana“ Dragica Krstić se u svom obraćanju zahvalila svim ženama i prijateljima udruženja koji su kroz decenije doprineli „Janinom“ radu i istakla da je samo zajedničkim trudom i posvećenošću moguće ovoliko trajati.

foto: Ismet Ademovski

„Žene Banoštora su decenijama nastojale da kroz očuvanje tradicije, humanitarni rad i promociju svog sela pošalju najbolje poruke i zahvalne smo Opštini Beočin i brojnim partnerima i prijateljima na podršci i saradnji. Posebno želim da spomenem dobra dela i ohrabrenje koje smo uvek i bezuslovno imale od našeg prerano preminulog predsednika Mesne zajednice Banoštor, Radivoja Rakića Ćege, koji nam je bio iskreni prijatelj, oslonac i „vetar u leđa“ u svim našim aktivnostima.“, istakla je Krstić.

U večeri obeležavanja jubileja, upriličeno je i književno veče kao i dodela godišnjih i jubilarnih zahvalnica partnerima i prijateljima.

foto: Ismet Ademovski

Udruženje žena „Jana” je prvo udruženje žena koje je 1974. godine osnovano na teritoriji opštine Beočin. Ime je dobilo po partizanki i prvoborkinji iz Drugog svetskog rata, Jani Dragojlović, čija je bista pre nekoliko godina istaknuta u selu Banoštor. Prva predsednica udruženja bila je meštanka Gordana Obrenović koja je pokrenula ideju okupljanja žena oko druženja, domaćih radinosti i ideje afirmacije sela i lokalnih vrednosti.

Danas, udruženje najveći deo svojih aktivnosti ostvaruje na teritoriji opštine Beočin kroz humanitarni rad, učešće u turističkim i kulturnim manifestacijama, saradnju i umrežavanje sa ostalim udruženjima i dr.

Za svoj dugogodišnji rad udruženje „Jana“ 2010. godine dobilo je i Oktobarsku nagradu opštine Beočin.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.