logo transparend vojvodina uzivo

U sklopu trećeg ciklusa uručeno još pedeset auto-sedišta za bebe rođene početkom ove godine u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Zamenik gradonačelnika Saša Santovac uručio je danas još pedeset auto sedišta za bebe rođene početkom ove godine u zrenjaninskom porodilištu.

Sedišta su u ovom, trećem ciklusu, uručivali i Marko Škorić načelnik Saobraćajne policije u Zrenjaninu, član Gradskog veća Dragan Gudžev i  Sanja Marić članica Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada.

Prvih pedeset auto sedišta za bebe uručeno je aprila ove godine, a isto toliko i sredinom maja.

Obraćajući se roditeljima beba, zamenik Santovac najpre im je uputio čestitke što su se u ovoj godini ostvarili kao roditelji.

– Čestitam što ste se ostvarili u najlepšoj ulozi u životu, što ste u ovoj godini postali roditelji, neki od vas i po drugi, treći ili četvrti put. U svakom slučaju, Grad Zrenjanin pomaže kroz sredstva koja iz budžeta dodeljuje za rođenje deteta, koja su povećana u odnosu na prošlu godinu, a nadam se da će ubuduće ta pomoć biti još veća. Činjenica jeste i da pokušavamo broj auto sedišta koje dodeljujemo. Ove godine ukupno tri stotine sedišta – rekao je on.

Santovac je ukazao da će svi roditelji čije su bebe rođene početkom godine, a koja su na spisku za dodelu, dobiti sedišta i ako nisu prisustvovali svečanom uručenju ili se nisu javljali na telefonske pozive iz Gradske uprave.

– Nema privilegovanih, već jednostavno, sedišta dodeljujemo na osnovu zvaničnog spiska rođene dece. Još jednom, čestitam vam na tome što ste postali roditelji i nadam se da će vam ova sedišta biti od koristi  – rekao je Santovac.

Dodela auto sedišta je tradicionalna akcija koja je prvi put realizovana 2014. godine i osim s aspekta sigurnosti i povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, predstavlja i pomoć Grada Zrenjanina u ostvarivanju roditeljstva, te se svrstava i u mere pronatalitetne politike.

 

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.