U okviru tehničko-taktičke vežbe Policijska uprava Zrenjanin obeležila Dan MUP-a

ZRENJANIN – Obeležavajući Dan Ministarstva unutrašnjih poslova na Trgu slobode danas su pripadnici Policijske uprave Zrenjanin organizovali tehničko-taktičku vežbu u okviru koje je realizovana prezentacija vozila, opreme i materijalno-tehničkih sredstava koja se koriste u svakodnevnom radu i predstavljanje policije u zajednici, uz prigodan prateći program.

Brojni posetioci programa mogli su se upoznati sa vozilima i opremom vatrogasno-spasilačke čete, granične policije, saobraćajne policije, policije opšte nadležnosti i kriminalističke policije.

Upriličen je i prikaz borilačkih sportova i veština, koje primenjuju i policijski službenici, uz učešće članova Tekvondo kluba “Zrenjanin”, Omladinskog džudo kluba “Proleter” i Rvačkog kluba “Proleter”, a prigodnu tačku izveli su i najmlađi članovi Plesnog kluba “Fri Dens” iz Zrenjanina.

Na završetku programa, pripadnici vatrogasno-spasilačkog bataljona priredili su deci uživanje u vatrogasnoj peni.

Obeležavanju Dana policije prisustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je istakao značaj saradnje Grada Zrenjanina i Policijske upravom i učešće u zajedničkim aktivnostima, u cilju povećanja opšte bezbednosti svih građana Zrenjanina.

“Bezbednosni izazovi svakako nas upućuju na blisku saradnju s Ministarstvom unutrašnjih poslova i pripadnicima Policijske uprave u Zrenjaninu. Kada dođe do određenih problema, prvo što pomislimo jeste da to prijavimo Policijskoj upravi, a možemo da kažemo da je trenutna bezbednosna situacija u Zrenjaninu stabilna i da nema povećanja broja krivičnih dela, što je jako bitno. Kao  grad, kao lokalna samouprava, takođe smo dali doprinos stvaranju ovakve bezbednosne atmosfere, kroz dugogodišnju saradnju i pomoć Policijskoj upravi u različitim segmentima, bilo da je u pitanju vatrogasno-spasilački bataljon, ili saobraćajna policija. U svakom slučaju, saradnja je bliska, jer je to neophodan preduslov za očuvanje bezbednog okruženja za naše sugrađane. Nedavno smo formirali i Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u školama, a izdvojio bih i jedan kapitalan projekat, na kom takođe radimo uz stručne timove na obe strane. Radi se o postavljanju integrisanog sistema bezbednosti na teritoriji Grada Zrenjanina, sa 160 lokacija na kojima će biti postavljen video-nadzor. Očekujemo da ovaj sistem bude u funkciji krajem leta, kada očekujem da bezbednosna situacija na teritoriji grada bude još povoljnija” –  objašnjava gradonačelnik Salapura.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: