logo transparend vojvodina uzivo

,

U Novom Sadu počeo juniorski turnir u badmintonu

NOVI SAD – Turnir u badmintonu „Serbian U17 & Youth International“ počeo je danas u Novom Sadu, saopšteno je iz Badminton saveza Srbije.

Turnir u Novom Sadu okupiće rekordan broj takmičara iz cele Evrope. Turnir će trajati do 23. juna, a održava se u SC „Slana bara“ na Klisi u Novom Sadu.

„Turnir ruši sve rekorde, pa će okupiti gotovo 450 mladih takmičara i više od 1.000 učesnika iz čak 23 države Evrope. Turnir se održava 12. put zaredom uz podršku Ministarstva sporta, Ministarstva turizma i omladine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Novog Sada“, saopšteno je iz BS Srbije.

U saopštenju se navodi da će se mladi takmičari nadmetati u muškoj i ženskoj pojedinačnoj konkurenciji, kao i u konkurenciji muških, ženskih i mešovitih parova.

„Tradicionalni turnir „Serbian U17 & Youth International Novi Sad 2024″ spada među TOP 3 turnira ove vrste na evropskom nivou po masovnosti, nivou organizacije, kvalitetu takmičara i ostalim relevantnim parametrima, a nalazi se u zvaničnom kalendaru Evropske badminton konfederacije“, dodaje se u saopštenju.

Organizatori badminton turnira u Novom Sadu su Badminton savez Srbije, Badminton savez Vojvodine i Badminton klub Novi Sad.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.