logo transparend vojvodina uzivo

Prijavi se za regionalnu “Edit“ letnju školu

NOVI SAD – EDIT, koji od 22. do 26. jula 2024. organizuje kompanija Comtrade, je vodeća letnja regionalna IT škola namenjena studentima koji žele da unaprede svoje znanje praktičnim iskustvom.

Učesnici tokom 5 dana programa koriste najnovije tehnologije i alate, rade sa priznatim stručnjacima na izazovnim projektima iz stvarnog sveta, ali i uče o:

najnovijim IT trendovima
izazovima sa kojima se susreću IT profesionalci
timskom radu i saradnji.
Ove godine, EDIT se održava u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, i biće hibridni događaj: rad na projektima će se izvoditi onlajn, dok će se studenti okupljati u glavnim gradovima svojih zemalja za poslednje dane prezentacija, grupnih aktivnosti i zabave.

Učesnici će raditi u mešovitim, međunarodnim timovima, pri čemu će svaki tim imati mentora koji će ih voditi kroz ceo projekat. Može se odabrati jedan od dva projekta, odnosno teme kreirane na osnovu savremenih tehnologija i trendova unutar IT industrije:

1) THE ADVANCING WORLD OF MICROSERVICE ARCHITECTURE
Prva tema ovogodišnjeg EDIT-a obrađuje arhitekturu mikroservisa istražujući različite aspekte razvoja mikroservisa unutar okvira distribuiranog sistema kroz unapređivanje praktičnog IT projekta.

Tokom 5 dana programa učesnici će naučičiti kako da u potpunosti iskoriste stek koji se sastoji od Angulara, TypeScript-a, .NET-a, C#-a i MS SQL-a. Priznati stručnjaci će ih voditi kroz zadatak koji podrazumeva poboljšanje projekta kreiranjem dodatnih mikroservisa i integrisanjem u sistem.

Cilj programa nije samo proširenje znanja i veština u arhitekturi mikroservisa i tehnologiji kontejnerizacije, već i razvoj aplikacije korišćenjem mikroservisa i Kafka-e za međuservisnu komunikaciju.

2) NEURAL LANGUAGE UNDERSTANDING (NLU) IN CHATBOT APPLICATIONS
Prijavljivanjem za drugu temu polaznici dobijaju jedinstvenu priliku da razviju svoje Python, NLU i ML veštine. Imaće mogućnost da odmah primene svoje novostečeno znanje i učestvuju u kreiranju i poboljšanju chatbot aplikacije zajedno sa renomiranim IT stručnjacima.

Zajedno će istražiti razvojno okruženje Jupyter Notebook-a i popularnih Python IDE-ova poput PyCharm-a i Visual Studio Code-a. Takođe, na ovom programu će naučiti dosta o timskom radu i saradnji.

Fokusiranje na agilne metodologije poput SCRUM-a ili Kanbana omogućiće im lako upravljanje ciklusom razvoja i implementacije NLP modela.

Više informacija možete pronaći ovde.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.