logo transparend vojvodina uzivo

U Novim Banovcima svečano otvoren logistički centar “Transfera”

NOVI BANOVCI – U industrijskoj zoni u Novim Banovcima otvoren je jedan od najvećih logističkih centara u regionu “Transfera”. Reč je investiciji vrednoj 14 miliona evra i objektu površine 30.000 kvadratnih metara.

Generalni direktor kompanije “Transfera” Duško Radović je istakao da je projekat započet 2020. godine u jeku pandemije Kovida 19 ali je pored svih nedaća završen za rekordnih 9 meseci. Gradnja je počela u junu 2021. godine i kako kaže Radović, dešavalo se da se u jednom danu od Kovida 19 razboli više od 50 majstora na gradilištu kao i velike poplave koje bi poplavile ceo objekat, što je dodatno onemogućilo nastavak radova. Uprkos svim teškoćama, uspeh je postignut zahvaljujući brojnim saradnicima i partnerima.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja, direktor je takođe izrazio posebnu zahvalnost opštini Stara Pazova za poseban doprinos i podršku čitavom projektu i u to ime uručio zahvalnicu zamenici predsednika opštine Marini Savić.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je u obraćanju čestitao na uspešnoj realizaciji ovog višemilionskog projekta, te naglasio da je izvrsno što će u kompaniji “Transfera” biti zaposleno gotovo 400 ljudi. Ono što Radinović ističe kao najvažnije jesu prihodi koje će opština Stara Pazova na godišnjem nivou dobijati od kompanije “Transfera”. Iz toga proishodi bolji i lagodniji život građana staropazovačke opštine u vidu novih puteva, kanalizacije, infrastrukture i svega onoga što prati potrebe stanovnika.

Svečanom otvaranju logističkog centra, pored domaćina i predstavnika lokalne samouprave, i brojnih zvanica, prisustvovali su i Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije i Zoran Petrović, predsednik izvršnog odbora Raiffeisen banke. U planu ove domaće kompanije je nastavak izgradnje logističkog parka, čija je sledeća faza radova predviđena za narednu godinu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.