logo transparend vojvodina uzivo

Započeta izgradnja vrtića u Šidu

ŠID – Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić i predsednik Opštine Šid, Zoran Semenović svečano su označili početak radova na izgradnji vrtića.

Novi objekat prostiraće se na površini od oko 1100 m2 i obezbediće 140 dodatnih mesta za decu predškolskog uzrasta koja će biti raspoređena u sedam vaspitnih grupa. Vrednost investicije je oko 131 milion dinara, a završetak radova predviđen je za 12 meseci.

Foto: Opština Šid

„Izgradnjom novog vrtića u Šidu nastavljamo sa našom politikom povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem čime dajemo direktnu podršku roditeljima, kao i razvoju i vaspitanju njihove dece od najranijeg uzrasta. Novi vrtić omogućiće da se rasterete postojeće predškolske grupe u Šidu, kao i da se obezbedi kvalitetan prostor i odlični uslovi za boravak i rad sa najmlađima“, izjavio je ministar Branko Ružić i dodao da je ovo 12. vrtić koji Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja gradi uz podršku Svetske banke.

Foto: Opština Šid

„Zahvaljujući Vladi RS i podršci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ostajemo posvećeni deci i njihovim porodicama, i nastavljamo vredno da radimo u nadi da ćemo se pre septembra sledeće godine okupiti na istom mestu, spremni za prijem dece u novi objekat vrtića”, izjavio je predsednik opštine Šid, Zoran Semenović.

Foto: Opština Šid
Foto: Opština Šid

Ugovor o izgradnji novog objekta u Šidu, koji je potpisan 2.juna 2022.godine između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Opštine Šid, deo je šire saradnje Ministarstva i Svetske banke i realizuje se u okviru programa „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“. Ovaj projekat posvećen je povećanju kapaciteta predškolskih ustanova širom Srbije, kao i unapređenju znanja i veština stručnih kadrova. Vrednost investicije je 47 miliona evra, a programom će biti obuhvaćena 23 objekta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.